Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, πραγματοποιούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, και φοιτητές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που παρουσίασε και έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας.

Με σύνθημα «Αγωνιζόμαστε για το σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», οι συμμετέχοντες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία τηρώντας τις αποστάσεις, ενώ η αστυνομία τους καλούσε να διαλυθούν.

Οι μαθητές, ζητούν από την κυβέρνηση «να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Ζητούν, ακόμα, «η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με αποφάσεις τους η  Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ),  φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες ΕΛΜΕ.

Σημειώνεται πως από τις 11.00 δηλαδή μία ώρα πριν την έναρξη της κινητοποίησης έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο