Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρούτσης για τηλεκατάρτιση : Κάναμε λάθος - Θα γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ η λάσπη

Βρούτσης για τηλεκατάρτιση : Κάναμε λάθος – Θα γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ η λάσπη

O κ. Βρούτσης απάντησε στην έντονη κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση,από το σύνολο της αντιπολίτευσης, για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Στις ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου που είχαν διαμορφώσει, την προηγούμενη περίοδο, οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη λειτουργία του συστήματος τηλεκατάρτισης, καθώς και στην κατεπείγουσα προσπαθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τους εργαζόμενους, απέδωσε τις ευθύνες για το θέμα που προέκυψε με το vaoucher  των επιστημόνων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης απάντησε στην έντονη κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση,από το σύνολο της αντιπολίτευσης, με επίκεντρο τα λάθη στα έως χθες προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών.

«Δεν έχουμε το αλάθητο»

«Δεν έχουμε το αλάθητο. Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις σου, μπορείς να πεις έκανα μια αστοχία και την αλλάζω, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον έκτακτης ανάγκης» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα κατηγόρησε για υποκρισία το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η λάσπη και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ανέφερε ότι την περίοδο 2016 – 2019 δόθηκαν περισσότερα απο 200 εκατ. ευρώ σε ΚΕΚ για τηλεκατάρτιση ανέργων.

Ο ίδιος, δε, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί τονίζοντας: «Υπήρξε καταγγελία απο την τότε γ.γ. την κα. Χαλκιά που είπε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου επιδοτήθηκε απο ΚΕΚ.  Ζήτησε ο τότε πρωθυπουργός να παραιτηθεί κανείς; Και ζητάτε απο εμάς παραιτήσεις που το διορθώσαμε; Αυτό λέγεται πολιτική υποκρισία. Θα γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ η λάσπη».

«Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση. Έπρεπε να αποφασίσω σε χρόνο μηδέν, για πρωτόγνωρα θέματα. Ακολουθήσαμε σε ελάχιστο χρόνο, αυτό που παραλάβαμε από το ΣΥΡΙΖΑ, ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Η διαδικασία  ήταν απόλυτα διαφανής και βάσει του πλαισίου 2019 που κληρονομήσαμε από ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

«Στην πορεία είδαμε ότι η ποιότητα των προγραμμάτων, δεν ήταν αυτό που θέλαμε, και είχαμε την τόλμη να πούμε ότι με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποσύρεται. Αυτό λέγεται πολιτική εντιμότητα. Γυρίζουμε το πλαίσιο πίσω, το επαναξιολογούμε».

Βολές από την αντιπόλίτευση

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «αρπαχτή» και έθεσε εκ νέου θέμα παραίτησης του υπουργού Εργασίας.

«Αντί σήμερα με κατεβασμένα τα μάτια και το κεφάλι να απολογηθούν για αυτή τη περίπτωση πατεντάτης αρπαχτής και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, έρχονται και εγκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτοί που με τους συγγενείς τους έστησαν αυτή την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, ζητώντας την παραίτηση Βρούτση ή την αποπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ότι την κύρια ευθύνη δεν την φέρει ο υπουργός Εργασίας, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Συκοφαντήθηκε ο θεσμός της κατάρτισης και των Κέντρων διά βίου μάθησης», είπε ο κ. Κεγκέρογλου, και αφού μίλησε για «λάθος επιλογή» εκ μέρους της κυβέρνησης, ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ήταν ο πρωθυπουργός εκείνος που έλαβε την τελική απόφαση και όχι ο κ. Βρούτσης. «Δεν είστε ο κύριος υπεύθυνος για την αστοχία, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024