Κατά 5% αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό σήμερα, Σάββατο, στη Βρετανία, παρά την καλή πορεία που είχε η χώρα τις προηγούμενες μέρες.

888 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα – πρόκειται για υψηλό επτά ημερών και το τέταρτο μεγαλύτερο νούμερο ημερήσιων θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία ξεπέρασε τα 15.000 θύματα από τη νόσο Covid-19, ενώ οι ελπίδες των ειδικών για «επιπεδοποίηση» της καμπύλης των θανάτων έχουν μετατραπεί σε ανησυχία και αβεβαιότητα.

Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναφορές των νοσοκομείων, ενώ στους παραπάνω αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί στα γηροκομεία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερός, καθώς ανακοινώθηκαν 5,526 νέα περιστατικά. Συνολικά, η χώρα αριθμεί 114.217 κρούσματα.

357.023 άτομα έχουν εξεταστεί για κοροναϊό στη Βρετανία

Φόβοι για 40.000 θύματα

Η υπερβολική καθυστέρηση της βρετανικής κυβέρνησης στην λήψη περιοριστικών μέτρων για τον νέο κοροναϊό, μπορεί να κοστίσει τη ζωή ακόμη και σε 40.000 Βρετανούς, σύμφωνα με κορυφαίο ακαδημαϊκό με ειδικότητα τη δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρχικά απέφυγε την εφαρμογή σκληρών μέτρων που επιβλήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στη συνέχεια όμως αποφάσισε να προχωρήσει σε lockdown όταν μαθηματικά μοντέλα προέβλεψαν ότι 250.000 άτομα θα μπορούσαν να πεθάνουν εξαιτίας της πανδημίας.

“Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: Αντιδράσαμε πολύ αργά σε μια σειρά από πράγματα”, είπε στην επιτροπή ο Costello. “Δεν αποκλείεται να δούμε 40.000 θανάτους μέχρι το τέλος της πανδημίας”.

Ο Costello, παιδίατρος με ειδικότητα την επιδημιολογία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να αντιδράσει ταχύτερα στα επόμενα κύματα της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr