Με οριακή πτώση 0,09% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά σε επίπεδο τριημέρου μεταξύ του Πάσχα των Καθολικών και των Ορθοδόξων με τη συναλλακτική δραστηριότητα να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η νευρικότητα χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών.

Σε ότι αφορά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η αγορά έκλεισε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 606,75 μονάδες, με πτώση 0,13%

Σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή 17/4 και τη Δευτέρα 20/4 το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό λόγω του Πάσχα.

Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η αγορά κινήθηκε στους ρυθμούς των διεθνών αγορών οι οποίες αρχικά κινήθηκαν έντονα ανοδικά στηριζόμενες στα σημάδια ύφεσης της πανδημίας και στα σχέδια για απόσυρση των lockdown, για να υποχωρήσουν στη συνέχεια εν μέσω μπαράζ αρνητικών προβλέψεων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Δραματικές ήταν οι εαρινές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορoνοϊού, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για κρίση άνευ προηγουμένου και τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του ’30.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ταμείου, το οποίο κάνει λόγο για ακραία αβεβαιότητα, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει ύφεση 3% το 2020, με το ΑΕΠ να καταγράφει συρρίκνωση υψηλότερη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Τεχνικά στηρίξεις υπάρχουν στα επίπεδα των 580 και χαμηλότερα στις 540 μονάδες, ενώ αντιστάσεις εντοπίζονται στις 630 μονάδες και υψηλότερα στις 650 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 606,75 μονάδες, έναντι 607,29 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 0,09%, ενώ από τις αρχές του 2020 σημειώνει πτώση 33,81%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με σημαντική πτώση 7,10%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 1,64%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 4,04%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις τρεις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 159,463 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 53,151 εκατ. ευρώ, από 70,987 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr