Ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, τόνισε ο γραμματέας ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με τη σημερινή Μέρα Δράσης στα σούπερ μάρκετ από τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων.

Ήρωες των 400 ευρώ

«Οι εργαζόμενοι στα super market, δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να μη λείψει τίποτα από τα σπίτια μας. Είναι οι ήρωες των 400 ευρώ, εργάζονται part time, με ολιγόμηνες ακόμα και ολιγοήμερες συμβάσεις, χωρίς ρεπό, πέρα από το ωράριο τους και τις Κυριακές, είτε με ανοιχτά, είτε με κλειστά καταστήματα» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι «εκτεθειμένοι στον ιό σήμερα, στην ανεργία αύριο, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει».

«Ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων στα super market, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολλά, δεν πρέπει και δεν μπορούν να πληρώσουν ΞΑΝΑ!» κατέληξε στη δήλωσή του ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι

Σημειώνεται ότι τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε ολόκληρη την Ελλάδα κήρυξαν τη σημερινή μέρα 15 Απριλίου ως μέρα δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ όπως αντίστοιχα είχαν κάνει γιατροί και νοσηλευτές στις 7 Απριλίου.

Τις κινητοποιήσεις των σωματείων στηρίζει το ΠΑΜΕ, ενώ κεντρικό σύνθημα των σημερινών παρεμβάσεων των εργαζομένων είναι «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας».

Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο σποτ ενόψει των σημερινών κινητοποιήσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr