Κοροναϊός – Κουτσούμπας : Να δώσουμε όλοι αίμα, να σώσουμε συνανθρώπους μας
Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε μια συμβολική κίνηση, επισκέφτηκε σήμερα το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν εθελοντική αιμοδοσία.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε μια συμβολική κίνηση, επισκέφτηκε σήμερα το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου Φοιτητικοί Σύλλογοι με πρωτοβουλία της «Πανσπουδαστικής», πραγματοποιούν εθελοντική αιμοδοσία.
Τιτάνια μάχη
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όλοι πρέπει να δώσουμε αίμα να σώσουμε συνανθρώπους μας τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Τον γραμματέα του ΚΚΕ υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Σελέκος.
Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «το μήνυμα της σημερινής ημέρας και αυτών των ημερών, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, είναι ότι χρειάζεται να δώσουμε όλοι αίμα, το χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας».
Και πρόσθεσε ότι «με το συμβολικό αυτόν τρόπο το ΚΚΕ θέλει να δείξει όχι απλά την αλληλεγγύη του στους υγειονομικούς, που δίνουν μια τιτάνια μάχη, αλλά να δώσει κι ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι πρέπει να δώσουμε όλοι όσοι μπορούμε αίμα, για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας».
Μειωμένες κατά 40% οι μονάδες αίματος
Την εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ, ο Σύλλογος Οικοτρόφων της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο ΦΣ του Γεωπονικού και ο ΦΣ Παντείου, καθώς λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.
Σε αντίστοιχες δράσεις προχωρούν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.
- Συνταγή: Σπιτική κερασόπιτα
- Συντριβή εκπαιδευτικού στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ταϊβάν – Δύο νεκροί
- ΕΛΑΣ: Άρχισε η ανασύνθεση – Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει διέξοδο – Χωρίς ΚΟ η Νέα Αριστερά – Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται
- Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό με 34άρια – Πού αναμένονται απογευματινές μπόρες
- Το ταχίνι κάνει καλό και στην καρδιά;
- Πανελλαδικές 2026: Στα Μαθηματικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- Τζάνετ Τζάκσον: Ετοιμάζεται για τη συναυλία της στο Heritage Live Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σχέση: 12 «παγίδες» που κάνουν τη ζήλια να αγγίζει το κόκκινο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442