Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δωρεά - μαμούθ από Ριάνα και «Mr. Twitter» για τα αθέατα θύματα της πανδημίας

Κοροναϊός : Δωρεά – μαμούθ από Ριάνα και «Mr. Twitter» για τα αθέατα θύματα της πανδημίας

Ριάνα και Τζακ Ντόρσι προχώρησαν σε δωρεά 4,2 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο Λος Άντζελες

Το κοινωνικό τους προφίλ έδειξαν για ακόμα μία φόρα η διάσημη σταρ της μουσικής Ριάνα και ο «Mr. Twitter» Τζακ Ντόρσι, ενισχύοντας τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ειδικότερα το ίδρυμα της Ριάνα, Clara Lionel Foundation (CLF) συνεργάστηκε με τον Τζακ Ντόρσι, διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και του Square και έκαναν δωρεά 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας στο Ταμείο Δημάρχων του Λος Άντζελεςως βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δωρεά θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών στέγασης, γευμάτων και παροχής συμβουλευτικής σε θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και των παιδιών τους, σε μία περίοδο που η πρόσβαση τους στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι δυσκολότερη από ποτέ λόγω των μέτρων αποκλεισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κάθε εβδομάδα στο Λος Άντζελες απορρίπτονται 90 αιτήσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για διαμονή σε ξενώνες.

Με τη δωρεά της Ριάνα και του Τζακ Ντόρσι άνθρωποι που είναι σε κίνδυνο θα έχουν ασφαλή στέγη και διατροφή για τουλάχιστον 10 εβδομάδες.

Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter σημείωσαν ότι το Λος Άντζελες δεν είναι η μοναδική πόλη στην οποία καταγράφεται αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ότι το φαινόμενο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο και ότι θα συνεχίσουν να βοηθούν για την παροχή ασφάλειας στα θύματα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024