Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Morgan Stanley : Οι ημερομηνίες - κλειδιά για την

Morgan Stanley : Οι ημερομηνίες – κλειδιά για την «ανάρρωση» της οικονομίας των ΗΠΑ

Ένα γράφημα που προβλέπει την εξέλιξη στην πανδημία στις ΗΠΑ, ανέρτησε η Morgan Stanley, θέτοντας την ανάκαμψη πολύ μακριά από το σημείο που την τοποθετεί ο Αμερικανός πρόεδρος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα χρονοδιάγραμμα της Morgan Stanley για την εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, τη στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει πως μόνο εκείνος αποφασίζει για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας.

Αν και οι προβλέψεις του τραπεζικού κολοσσού δεν είναι καταληκτικές, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του προέδρου για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Μόργκαν Στάνλεϊ η πανδημία του κοροναϊού στις ΗΠΑ αναμένεται να διαρκέσει “για πολύ ακόμη”. Παράλληλα, τονίζει ότι η ανάκαμψη από την κορύφωση της πανδημίας είναι μόνο η αρχή και σίγουρα όχι το τέλος της κρίσης.

Ο τραπεζικός κολοσσός προβλέπει πως το πρώτο κύμα επιστροφής στις θέσεις εργασίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα στο μέσον του καλοκαιριού.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, η Μόργκαν Στάνλεϊ αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ 500.000 τεστ την ημέρα, αριθμός που θα εκτοξευτεί στο ένα εκατομμύριο κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Τον ίδιο μήνα, ο τραπεζικός κολοσσός προβλέπει πως θα έχουμε και την κορύφωση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Τα σχολεία της χώρας προβλέπεται πως θα επιστρέψουν σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή αναφέρει πως δεν αποκλείεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 να υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τους επαγγελματίες υγείας, ενώ το ευρύ κοινό να είναι σε θέση να εμβολιαστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Το γράφημα που δημοσιεύθηκε συνοδευόταν από ένα σημείωμα όπου αναφέρεται:

“Εντέλει πιστεύουμε πως οι κυβερνήτες θα αρχίσουν να σκέφτονται τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν έρθει η κορύφωση του συνολικού ποσοστού θνητότητας, πράγμα που απέχει περίπου 20 μέρες από την εκδήλωση των νέων κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες παραλιακές περιοχές ενδέχεται η επιστροφή σε ορισμένες δραστηριότητες να πραγματοποιηθεί πριν την πλήρη κορύφωση της πανδημίας στις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες πολιτείες που έχουν σημειώσει αντίστοιχη πορεία. Εντέλει, με βάση αυτές τις προβλέψεις, δεν αναμένεται να δούμε σημαντική ανάκαμψη της δραστηριότητας για τις επόμενες 70 ημέρες”.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι καθαρά δική του απόφαση:

«Αυτή είναι απόφαση του προέδρου και για πολλούς βάσιμους λόγους. Τούτου λεχθέντος, η κυβέρνηση και εγώ συνεργαζόμαστε στενά με τους κυβερνήτες και αυτό θα συνεχιστεί. Μια απόφαση μου, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες και συμμετοχή άλλων, θα παρθεί σύντομα!», τόνισε με tweet του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι ψευδώς ανέφεραν ότι οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η οικονομία.

Ενώ αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υγειονομικών υπηρεσιών έχουν εκδώσει οδηγίες για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της κάλυψης προσώπου με μάσκες, η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει συστάσεις σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφήνοντας τις Πολιτείες από μόνες τους να πάρουν αυτές τις αποφάσεις.

Ο Τραμπ θέλει να ανοίξει ξανά την αμερικανική οικονομία το συντομότερο δυνατό, καθώς η πανδημία της Covid-19 έχει σκοτώσει σχεδόν 22.000 Αμερικανούς και στοιχίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Νομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έχει περιορισμένη εξουσία να διατάξει τους πολίτες να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους ή πόλεις να ανοίξουν ξανά κυβερνητικά κτίρια, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις.

Με βάση τη δέκατη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, οι κυβερνήσεις των Πολιτειών έχουν την εξουσία να αστυνομεύουν τους πολίτες και να επιβάλουν κανόνες για το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, www.politico.com

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024