Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι
Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος, κομμένος σε μερίδες
Αλάτι (προσοχή, πολύ λίγο εάν ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός), πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να σοταριστεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και στη συνέχεια τον ζωμό και τη δάφνη. Βράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν οι ντομάτες είναι ξινές, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα τελευταία λεπτά νιφάδες σκόρδου και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Φέτος απολαμβάνουμε τις πασχαλινές αγορές και επωφελούμαστε με Go For More πόντους από την Εθνική Τράπεζα
- Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση, δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
- Ανακάλυψη: Για πρώτη φορά μαθαίνουμε πώς πέρασε τις τελευταίες ώρες του ο Πλάτωνας
- Αναστάτωση στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» λόγω μπλακ άουτ
- Φως στο Τούνελ: Στην πρώτη θέση και τον Απρίλιο
- ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Στηρίξτε την ομάδα μόνο με τη φωνή σας – Είσοδος στο ΣΕΦ μόνο με ονομαστικό εισιτήριο»