Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δεύτερο κύμα το φθινόπωρο; -Τι λέει Έλληνας καθηγητής στο Γέιλ

Κοροναϊός : Δεύτερο κύμα το φθινόπωρο; -Τι λέει Έλληνας καθηγητής στο Γέιλ

Για τη μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού το φθινόπωρο μετά από μία μείωση το καλοκαίρι, προειδοποεί Έλληνας καθηγητής του Γέιλ,

Για τη μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού το φθινόπωρο μετά από μία μείωση το καλοκαίρι, προειδοποεί Έλληνας καθηγητής του Γέιλ, που ανέλυσε το ιστορικό πρότυπο των πανδημιών και των κοινωνικών πτυχών του φονικού ιού.

Ο Νικόλας Χρηστάκης, διευθυντής στο Εργαστήριο Ανθρώπινης Φυσιολογίας στο Γέιλ, μιλώντας στο επιστημονικό περιοδικό JAMA, αναφέρει ότι εν αντιθέσει με άλλες πανδημίες, ο κοροναϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι. Θα υπάρξει μείωση κρουσμάτων και θανάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο στις προηγούμενες γνωστές πανδημίες, που είχαν ανακοπεί από την ζέστη.

Σημειώνοντας ότι ακόμη είμαστε στην αρχή του πρώτου κύματος, προειδοποιεί ότι υπάρχει 75% πιθανότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. «Δεν γνωρίζω αν θα είναι πιο θανατηφόρο αλλά σίγουρα θα υπάρξει και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό», επισημαίνει ο καθηγητής του Γέιλ.

Συγκρίνοντας τον κοροναϊό με άλλες πανδημίες, ανέφερε ότι μοιάζει περισσότερο με την πανδημία της γρίπης του 1957,  ενώ προέβλεψε ότι η νόσος θα  γίνει ενδημική, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη.

Δήλωσε τέλος βέβαιος ότι θα βρεθεί εμβόλιο «αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους».

Γιαμαρέλλου : Ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο

Υπενθυμίζεται ότι για το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο, έχει προειδοποιήσει και  η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, τονίζοντας πάντως πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλλου, αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η εξέλιξη του φαρμάκου κατά του ιού και η παραγωγή εμβολίου. Σε κάθε περίπτωση -όπως εκτίμησε η ίδια- ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο περί δεύτερου κύματος, θα είναι πολύ πιο ήπιο σε ένταση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024