Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιαμαρέλλου στο MEGA: Ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο

Γιαμαρέλλου στο MEGA: Ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο

Για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κοροναϊού στην Ελλάδα το φθινόπωρο έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, τονίζοντας πάντως πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού σε σύγκριση με άλλες χώρες. Σύμφωνα με την Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιολόγο και ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

«Βλέπουμε ότι ανά εκατομμύριο κάτοικων εμείς έχουμε οκτώ νεκρούς, όταν οι άλλες χώρες έχουν 200 – 250. Είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά».

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε πως αυτό το πετύχαμε επειδή πήραμε νωρίς τα περιοριστικά μέτρα και αποφασίσαμε να πειθαρχήσουμε. «Αποφασίσαμε να πειθαρχήσουμε και να μην χαλαρώσουμε».

Όσον αφορά σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η καθηγήτρια σημείωσε πως είναι πιθανό να υπάρξει το φθινόπωρο, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η εξέλιξη του φαρμάκου κατά του ιού και η παραγωγή εμβολίου.

«Αν δείξει η ανάλυση των αποτελεσμάτων ότι είναι αποτελεσματικό το φάρμακο, πρόκειται για μεγάλο σήμα αισιοδοξίας. Από την άλλη μεριά έχουμε την πρόοδο με τα εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση -όπως εκτίμησε η ίδια- ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο περί δεύτερου κύματος, θα είναι πολύ πιο ήπιο σε ένταση.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024