Ζητήματα εργασιακά σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Ζητήματα εργασιακά σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Είμαστε στο αισιόδοξο σενάριο ότι δυο βασικοί πυλώνες προνοιακής πολιτικής του κράτους, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, στέκονται με υπευθυνότητα στα πόδια τους», υποστήριξε η υφυπουργός και εξήγησε σε ποιες ρυθμίσεις έχει προχωρήσει το κράτος προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες.

Κατ’ αρχάς, διασφαλίζεται η διευκόλυνση των πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες και η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των προνοιακών δομών.

Αναφορικά με τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε κλειστές δομές και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτές τις μέρες, «το κράτος μπορεί επάξια να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται». Ήδη 500 γιατροί και νοσηλευτές, έχουν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό, σε 50 κλειστές δομές κοινωνικής προστασίας.

Σχετικά με τα επιδόματα, η κυρία Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «αυτόματα και αυτοδίκαια παρατείνεται η ισχύς των επιδομάτων χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία για την κατάθεση των δικαιολογητικών». Για το λόγο αυτό έχουν αποσταλεί πάνω από 120.000 ενημερωτικά sms και email στους δικαιούχους. Η παράταση έχει δοθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το ίδιο πιστεύει ότι θα συμβεί και για το επίδομα ανεργίας. Για τους μακροχρόνια ανέργους, έχουν προγραμματιστεί 108.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο για να θωρακίσει το κράτος την αγορά εργασίας, ενώ μέσα στον Απρίλιο ξεκινά η δεύτερη φάση της κοινωφελούς εργασίας.

Μίλησε ακόμα για την κατ’ οίκον διανομή τροφίμων, η οποία λειτουργεί με επιτυχία σε όλους τους δήμους, αλλά και για τα πιστοποιητικά αναπηρίας, για τα οποία ανέφερε πως η ανανέωση του πιστοποιητικού γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους θέλουν να κάνουν τώρα αίτηση για το επίδομα αναπηρίας, μπορούν να την κάνουν και αυτή θα καταχωρείται με αριθμό πρωτοκόλλου και θα διασφαλίζει τη σειρά τους μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι επιτροπές.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr