Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον.

Δεκαεπτά ώρες με την είδηση περί εισαγωγής του στην εντατική, η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση.

Οι ειδήσεις δίνονται με το σταγονόμετρο, ακόμη και από τα βρετανικά μέσα, καθώς το μόνο γνωστό μέχρι στιγμής είναι πως χορηγήθηκαν στον πρωθυπουργό της Βρετανίας 4 λίτρα οξυγόνο, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει χρειαστεί αναπνευστήρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Ντάουνινγκ Στριτ έβγαλε επίσημο ανακοινωθέν για την κατάσταση του Τζόνσον, βάζοντας τέλος στις φήμες ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πνευμονία ή ότι του έχουν βάλει αναπνευστήρα.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σε σταθερή κατάσταση όλο το βράδυ και παραμένει σε καλή διάθεση. Λαμβάνει την καθιερωμένη θεραπεία οξυγόνου και αναπνέει χωρίς βοήθεια. Δεν χρειάστηκε να του χορηγηθεί μηχανική υποστήριξη ή αναπνευστήρας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δήλωση του Μάικλ Γκόουβ

Δήλωση έγινε και από τον βρετανό υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Michael Gove, ο οποίος αποκάλυψε στο BBC Radio 4 Today ότι ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε υποστήριξη οξυγόνου στο νοσοκομείο αλλά δεν χρειάστηκε αναπνευστήρα.

Μάλιστα ο Μάικλ Γκόουβ ανακοίνωσε πως θα παραμείνει σε απομόνωση καθώς μέλος της οικογένειάς του παρουσίασε συμπτώματα

Πάντως τόνισε πως «δεν γνωρίζει» εάν ο πρωθυπουργός έχει διαγνωστεί με πνευμονία.

Αγνόησε τις συμβουλές των γιατρών;

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο πρωθυπουργός ήθελε να περάσει το προφίλ του ατρόμητου ηγέτη.

«Έκανα χειραψία με όλον τον κόσμο», και με ασθενείς, είχε δηλώσει στις 3 Μαρτίου περιγράφοντας επίσκεψή του σε νοσοκομείο.

«Ο Μπόρις Τζόνσον αγνόησε όλες τις υγειονομικές οδηγίες», σχολίαζε ο The Independant , όταν ο βρετανός πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό στα τέλη του Μαρτίου.

Το ίδιο πάντως αναφέρουν και σήμερα τα βρετανικά μέσα τονίζοντας πως δεν ήθελε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, θέλοντας να το «παίξει» Τσόρτσιλ παρά το γεγονός ότι είχε επίμονο πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή.

Ειδικότερα όπως αποκάλυψαν άτομα από το κοντινό περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον στην Daily Mail, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν αποφασισμένος να μιμηθεί τον πολιτικό του ήρωα, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, και ήταν απρόθυμος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή μάλιστα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: «Μην υποτιμάτε την ‘μάτσο’ φύση του πολιτικού κατεστημένου του Westminster. Ο Μπόρις δεν θα ήθελε να φανεί αδύναμος».

Τελικά, ο  Βρετανός πρωθυπουργός υπέκυψε στις συμβουλές των γιατρών του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε μέσα σε 2 ώρες

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον πάλευε επί 10 μέρες με τον κοροναϊό αλλά τελικά δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει μόνος του.

Το γεγονός πως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέσα σε δυο ώρες, τόσο ώστε να χρειαστεί να μπει στην Εντατική και να του χορηγηθούν τέσσερα λίτρα οξυγόνο, δείχνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν χειρότερα απ’ ό,τι ήθελε η Ντάουνινγκ Στριτ να λέει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr