Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο προσωρινό Πρωθυπουργό

Ηνωμένο Βασίλειο : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο προσωρινό Πρωθυπουργό

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε να είναι ο de facto ηγέτης της χώρας, αφού ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας της επιδείνωσης των συμπτωμάτων του κοροναϊού

Ενώ ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι το όνειρο κάθε φιλόδοξου πολιτικού, κανένας δε θα ήθελε να πάρει τα ηνία της κυβέρνησης με τον τρόπο που έκανε ο Ντόμινικ Ράαμπ το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Υπουργός βρέθηκε να είναι ο de facto ηγέτης της χώρας, αφού ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας της επιδείνωσης των συμπτωμάτων του κοροναϊού.

Η ζωή του Ράαμπ

Ο 46χρονος Υπουργός Εξωτερικών έχει περάσει μεγάλο μέρος του τελευταίου μήνα προσπαθώντας να βρεθούν οι Βρετανοί επαναπατρισθέντες από διάφορες απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Με τον διπλό του ρόλο ο Ράαμπ θα αναλάβει την πρόσθετη ευθύνη του Πρωθυπουργού. Καθώς ορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών το περασμένο καλοκαίρι, σύντομα έσπευσε να χειριστεί την υπόθεση για τον θάνατο του Βρετανού εφήβου Harry Dunn, ο οποίος σκοτώθηκε όταν η μοτοσικλέτα του έπεσε σε αυτοκίνητο έξω από την RAF Croughton στο Northamptonshire στις 27 Αυγούστου του περασμένου έτους.

Οι γονείς του Dunn έμνιωσαν πολύ καλά που ο Ράαμπ ασχολήθηκε με την αναζήτηση δικαιοσύνης για τον γιο τους.Έπρεπε επίσης να διαχειριστεί το ακανθώδες ζήτημα του επαναπατρισμού παιδιών βρετανών τζιχαντιστών.

Μέχρι τότε, είχε ήδη εδραιωθεί ως ασυμβίβαστη φιγούρα στην πολιτική μετά την εκλογή του στην έδρα του Esher και του Walton στην καθαρή συντηρητική νίκη του David Cameron του 2010.

Είπε ότι «πιθανότατα» δε θα περιγράψει τον εαυτό του ως φεμινιστή και συνέχισε την αφοσίωσή του ως προς το θέμα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αδυσώπητη δέσμευση του πρώην γραμματέα του Brexit για την αιτία του οδήγησε ακόμη και να του πει ότι θα διατηρήσει ανοιχτή την επιλογή να αναστείλει το κοινοβούλιο προκειμένου να εμποδίσει τους βουλευτές να τον εμποδίσουν.

Στο παρελθόν ο Ράαμπ εγκατέλειψε αξιοσημείωτα τον ρόλο του υπουργικού συμβουλίου, διαμαρτυρόμενος για το καταδικασμένο σχέδιο της Theresa May να εγκαταλείψει το μπλοκ τον Νοέμβριο του 2018.

Σπούδασε νομικά στην Οξφόρδη και έκανε Master στο Cambridge. Είναι γιος ενός Εβραίου πρόσφυγα που γεννήθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία και έφυγε από τους Ναζί το 1938.

Ανατράφηκε στο Buckinghamshire και είναι παντρεμένος με την Έρικα. Έχει μαύρη ζώνη στο καράτε και είναι πατέρας δύο αγοριών. Την Τρίτη, οι φιλοδοξίες του να ηγηθεί της χώρας – τουλάχιστον προσωρινά, και όχι υπό τις περιστάσεις που θα επιθυμούσε ποτέ – θα γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή: huffingtonpost.co.uk

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024