Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εναέριες επιχειρήσεις επαναπατρισμού ξένων τουριστών που έχουν εγκλωβισθεί στη Ν. Ασία

Κοροναϊός : Εναέριες επιχειρήσεις επαναπατρισμού ξένων τουριστών που έχουν εγκλωβισθεί στη Ν. Ασία

Οι ξένες κυβερνήσεις εντείνουν σήμερα τις εναέριες επιχειρήσεις για την παλινόστηση δεκάδων χιλιάδων τουριστών που έχουν εγκλωβισθεί λόγω της πανδημίας σε χώρες της νότιας Ασίας, στα καταφύγια του Όρους Έβερεστ και στις παραλίες της Σρι Λανκα

Οι ξένες κυβερνήσεις εντείνουν σήμερα τις εναέριες επιχειρήσεις για την παλινόστηση δεκάδων χιλιάδων τουριστών που έχουν εγκλωβισθεί λόγω της πανδημίας σε χώρες της νότιας Ασίας, στα καταφύγια του Όρους Έβερεστ και στις παραλίες της Σρι Λανκα.

Ένα ναυλωμένο αεροσκάφος από το Βερολίνο απογειώθηκε σήμερα από την Κατμαντού με 304 επιβάτες, στην πρώτη από μία σειρά ειδικών πτήσεων για τον επαναπατρισμό στις χώρες τους των ξένων τουριστών που παγιδεύθηκαν λόγω του κορονοϊού στο Νεπάλ, καθώς οι περισσότερες χώρες στην υποήπειρο της Ινδίας έχουν κλείσει τα σύνορά τους και απαγορεύσει τις διεθνείς πτήσεις από και προς αυτές.

Το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γερμανούς υπηκόους, όπως επίσης και πολίτες από αλλες ευρωπαϊκές χωρες, ανακοίνωσε ο Ρατζάν Ποχρέλ, γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, προσθέτοντας πως «κι άλλες χώρες διαβουλεύονται με εμάς για το πώς θα επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους».

Η κυβέρνηση του Νεπάλ εκτιμά πως ανέρχονται σε 10.000 οι ξένοι τουρίστες που έχουν παγιδευθεί στο κράτος των Ιμαλαΐων, ορισμένοι σε απομακρυσμένα ορεινά μονοπάτια. Διακόσιοι αλπινιστές περιμένουν σε βάση στο Έβερεστ σε υψόμετρο 5.364 μ., καθώς έχει απαγορευθεί η αναρρίχηση στην κορυφή του υψηλότερου όρους του κόσμου.

Στη Σρι Λάνκα, που έχει κηρύξει καθολική απαγόρευση εξόδου, υπάρχουν 17.000 ξένοι τουρίστες. Πολλοί εξ αυτών έχουν εγκλωβισθεί σε τουριστικά κέντρα, μακριά από το αεροδρόμιο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας Κολόμπο.

«Ενθαρρύνουμε κι άλλες κυβερνήσεις να οργανώσουν πτήσεις επαναπατρισμού για να επιστρέψουν οι υπήκοοί τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαντουμπχάνι Περέτα, διευθυντής του Γραφείου Προώθησης Τουρισμού της Σρι Λάνκα.

Στην Ινδία, όπου η κυβέρνηση έχει κηρύξει ολική απαγόρευση στη χώρα για τρεις εβδομάδες, πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι για τον επαναπατρισμό των πολιτών τους που βρέθηκαν εκεί για ταξίδι.

Περίπου 2.000 τουρίστες από τη Γαλλία βρίσκονται ακόμη στην Ινδία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της γαλλικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί. Πάνω από 500 Γάλλοι έχουν επαναπατρισθεί τις τελευταίες ημέρες από την Ινδία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024