Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ολλανδία : Σε σοβαρή οικονομική ύφεση το 2020 και το 2021

Κοροναϊός – Ολλανδία : Σε σοβαρή οικονομική ύφεση το 2020 και το 2021

Η πανδημία έχει επηρεάσει την οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα και οδηγεί σε ιδιάζουσα ύφεση

Η ολλανδική οικονομία θα υποστεί σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας το 2020 και το 2021, σύμφωνα με πρόβλεψη της Ολλανδικής Υπηρεσίας Ανάλυσης Οικονομικής Πολιτικής (CPB) την Πέμπτη, τονίζοντας ότι η ύφεση φαίνεται αναπόφευκτη σε όλα τα σενάρια.

Οικονομική ύφεση

«Ο κοροναϊός, πρώτα απ ‘όλα, είναι μια κρίση για την υγεία», δήλωσε ο διευθυντής της CPB Pieter Hasekamp σε δελτίο τύπου. «Τα μέτρα για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού είναι απαραίτητα, αλλά αυτά θα έχουν προφανώς και σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, και πολλά ακόμα είναι αβέβαια.

Δε γνωρίζουμε τις ακριβείς επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς αυτοί οι τύποι μέτρων δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ πριν». Η CPB χρησιμοποίησε τέσσερα σενάρια για να σκιαγραφήσει τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού το 2020 και το 2021.

Τα σενάρια αυτά είναι: τρεις μήνες περιορισμών, το πιο ήπιο σενάριο, έξι μήνες περιορισμών, έξι μήνες περιορισμών με πιο αρνητικές επιπτώσεις και 12 μήνες περιορισμών και πρόσθετων προβλημάτων στη διεθνή σκηνή και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σε τρία από τα τέσσερα σενάρια, η οικονομική ύφεση θα είναι πιο σοβαρή από ό,τι κατά την τελευταία οικονομική κρίση το 2008 και το 2009.

Μέτρα ελέγχου

Τα κυριότερα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ολλανδία είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον 1,5 μέτρο μακριά ο ένας από τον άλλον και πρέπει να μένουν στο σπίτι και να εργάζονται από το σπίτι. τα σχολεία, τα κέντρα παιδικής μέριμνας, τα κέντρα κατανάλωσης, τα αθλητικά σωματεία και τα γυμναστήρια πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να απαγορευτούν. «Όσο περισσότερο παραμένουν οι περιορισμοί των φυσικών επαφών τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μια βαθύτερη ύφεση και σε άλλες χώρες, γεγονός που με τη σειρά του θα επιβραδύνει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Hasekamp.

Τα τέσσερα σενάρια της CPB καταλήγουν τελικά σε ύφεση, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) να μειώνεται κατά 1,2% έως 7,7% το 2020. Στο πιο ήπιο σενάριο, η οικονομία θα ανακάμψει μόλις στο επόμενο τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ στα σοβαρότερα σενάρια θα επεκταθούν προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η κατάσταση στο εξωτερικό θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 2,7% το επόμενο έτος.

Τα νέα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσίευσε η CPB στις 3 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, όταν οι επιπτώσεις του κοροναϊού στην ολλανδική οικονομία ήταν πιο αβέβαιες. Τότε, η CPB προέβλεψε μέτρια αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% το 2020 και 1,6% το 2021. Το 2019, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ήταν 1,7%.

Η Ολλανδία είχε σήμερα 1.019 νέα κρούσματα και 78 επιπλέον νεκρούς. Τα κρούσματα στο σύνολο ανέρχονται στα 7.431 και οι νεκροί στους 434.

Πηγή: china.org.cn

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024