Η FIFA θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές και τα συμβόλαια παικτών και προπονητών να έχουν ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η χρονιά

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αθλητικές διοργανώσεις και φυσικά στις ομάδες. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν, πότε θα ολοκληρωθεί, αν θα ολοκληρωθεί, ακόμα δεν ξέρει κανείς αν θα πληρώνονται κανονικά οι ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα εργασίας που έχει δημιουργήσει η FIFA λόγω του κοροναϊού, εκτός από αλλαγή στις ημερομηνίες της μεταγραφικής περιόδου, προτείνει αλλαγές και στα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών.

Τα ισχύοντα συμβόλαια παικτών και προπονητών θα πρέπει να παραταθούν μέχρι το τέλος των καθυστερημένων εγχώριων διοργανώσεων, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της FIFA που παρουσιάστηκε στην ομάδα εργασίας κορωνοϊού.

Το εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει το Reuters, προτείνει επίσης να επιτρέπεται η αλλαγή των μεταγραφικών παραθύρων σύμφωνα με τις ημερομηνίες της νέας σεζόν και παροτρύνει τους συλλόγους και τους φορείς να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις στις πληρωμές μισθών κατά τη διάρκεια της διακοπής των διοργανώσεων.

Από εκεί και πέρα, παροτρύνει τους συλλόγους και τους παίκτες να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις στις πληρωμές μισθών. Η FIFA εδώ και μέρες έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας (Coronavirus Working Group), η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της επιδείνωσης της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr