Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας γνωστοποιώντας από την πλευρά της το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη με τον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Τα στοιχεία για τους διορισμούς γιατρών, τι συμβαίνει με τις κλίνες ΜΕΘ και τα τεστ

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας γνωστοποιώντας από την πλευρά της το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη με τον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ποια επιχειρησιακή ετοιμότητα;

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με σημερινή τους ανακοίνωση διαψεύδουν το κυβερνητικό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» και καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως δεν αναλαμβάνει καμία ουσιαστική δέσμευση θωράκισης του ΕΣΥ.

Ζητούν επίταξη 350 κλινών ιδιωτικών ΜΕΘ – Διατίθενται 118

Πιο συγκεκριμένα οι γιατροί ζήτησαν την εδώ και τώρα επίταξη 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα καθώς και του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο συνολικός αριθμός κλινών ΜΕΘ φτάνει τις 813, εκ των οποίων 695 δημόσιες και 118 ιδιωτικές.

Την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κοροναϊό στον ιδιωτικό τομέα και τη διενέργεια testμόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

Ζητούν 943 γιατρούς – έχουν αναλάβει υπηρεσία 279

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι δεν έλαβαν καμία δέσμευση για πρόσληψη τώρα των υποψηφίων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ και τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με βάση τις ανακοινώσεις τόσο του Στέλιου Πέτσα όσο και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη έχουν αναλάβει υπηρεσία 279 γιατροί και 1077 νοσηλευτές και λοιπόν προσωπικό, ενώ έχουν εγκριθεί συνολικά 3285 προσλήψεις, χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός των γιατρών.

«Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών», προσθέτει η ΟΕΝΓΕ.

Ο ιδιωτικός τομέας αισχροκερδεί

Οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων καταγγέλλουν επίσης την κυβέρνηση ότι αντί της επίταξης, παζαρεύει με τις ιδιωτικές κλινικές και αυξάνει το ενοίκιο για τις κλίνες των ιδιωτικών ΜΕΘ από τα 800 στα 1600 ευρώ.

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ μιλάει για «εμπόρους της υγείας οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κοροναϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκατομμύρια ευρώ έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Ως εδώ με την ατομική ευθύνη – πριν να είναι αργά

«Ως εδώ με την ατομική ευθύνη» τονίζει η ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «θα έχει την αποκλειστική ευθύνη αν δεν πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να γίνει το σύστημα υγείας οχυρό ζωής. Έχει την ευθύνη να το κάνει τώρα! Πριν να είναι πολύ αργά!».

Δελτίο τύπου ΟΕΝΓΕ για την τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Υγείας

«Την Τρίτη 24/3 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.

Οι υπουργοί υγείας αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» του δημόσιου συστήματος υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα.

«Ξέχασαν» ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.

Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καμία δέσμευση:

Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα.

Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

Καμία δέσμευση:

Για τον διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Για τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

Έχει σοβαρές ευθύνες Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν με την πρόσφατη ΠΝΠ διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ.

Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα!

Όταν δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Έχει ευθύνη Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παζαρεύει με τους εμπόρους της υγείας οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΧΥΡΟ ΖΩΗΣ».

ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr