Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο κοροναϊός νίκησε τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή

Πώς ο κοροναϊός νίκησε τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα έχει προκαλέσει ο θάνατος του γερμανού καθηγητή που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης από τον κοροναϊό.

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα έχει προκαλέσει ο θάνατος του γερμανού καθηγητή που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης από τον κοροναϊό.

Ο 42χρονος καθηγητής που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ήταν ένας καθόλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος.

Ο άτυχος καθηγητής αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Τζανάκης, «ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Πολύ σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τον καθηγητή στο νησί σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι εισαγόμενα εκτός δύο περιπτώσεων που ερευνώνται ακόμα και φαίνεται ότι η Κρήτη έχει ιδιαίτερα χαμηλό επιπολασμό της νόσου καθότι είναι περίπου 2% συνολικά τα θετικά ως προς τα εκτελεσθέντα τεστ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έρχονται άνθρωποι με λοιμώξεις του αναπνευστικού και εντάσσονται στα ύποπτα κρούσματα τους γίνεται το τεστ και μόνο 2% από αυτούς βρίσκονται θετικοί.

Προβληματισμένοι οι γιατροί

Ο καθηγητής εμφάνισε πυρετό, και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έμεινε αρχικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε πήγε στο νοσοκομείο.

Αρχικά νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο ασθενής έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, εντούτοις  λίγες ώρες αργότερα, εξέπνευσε, καθώς υπέστη οξεία απόφραση πνευμονικών αρτηριών.

Οι γιατροί προβληματίζονται για το πώς συνέβη αυτό, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, δεν είχε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι ο 22ος θάνατος από τον ιό στη χώρα μας, είχε γίνει γνωστός, λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου.

Εκτιμάται ότι ήταν ήδη άρρωστος όταν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι κινήσεις του Γερμανού καθηγητή

Ο Γερμανός καθηγητής είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.

«Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια μπήκαν σε καραντίνα ενώ υπήρξε και ενημέρωση των μελών του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς. Παράλληλα ακολούθησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κοροναϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Κρήτη.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024