Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Νέα μέτρα στη Ρωσία - Διάγγελμα θα απευθύνει ο Πούτιν

Κοροναϊός : Νέα μέτρα στη Ρωσία – Διάγγελμα θα απευθύνει ο Πούτιν

Το διάγγελμα Πούτιν ακολουθεί τη μεγαλύτερη αύξηση, σε ημερήσια βάση, των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, που ανέρχονται πλέον σε 658.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα αργότερα σήμερα προς τον ρωσικό λαό, αναφορικά με την επιδημία του νέου κοροναϊού, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Το διάγγελμα Πούτιν ακολουθεί τη μεγαλύτερη αύξηση, σε ημερήσια βάση, των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, που ανέρχονται πλέον σε 658.

«Είναι μια αναγκαιότητα που προέκυψε, έπειτα από σύσκεψη πολλών ωρών χθες (…), από τη διόλου απλή κατάσταση που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής ενημέρωσης δημοσιογράφων.

«Το διάγγελμα θα μεταδοθεί από την τηλεόραση τις επόμενες ώρες» συμπλήρωσε.

Δέν έχουμε σαφή εικόνα για το εύρος των κρουσμάτων

Η ανακοίνωση του διαγγέλματος έγινε μία ημέρα μετά την κυβερνητική σύσκεψη, που ακολούθησε η επίσκεψη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μόσχας που περιθάλπει ασθενείς με Covid-19 και μιας συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων με τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, που είναι επικεφαλής του κέντρου κατά του νέου κοροναϊού.

Ο Σομπιάνιν παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ρωσία δεν έχει «σαφή εικόνα» για το εύρος των κρουσμάτων στη χώρα κι ενώ η Μόσχα διαβεβαίωνε έως σήμερα ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Νομοσχέδιο για αυστηροποίηση κυρώσεων

Εξάλλου, Ρώσοι βουλευτές κατέθεσαν σήμερα στο ρωσικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος όσων παραβιάζουν την καραντίνα, που επιβλήθηκε λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, και οι οποίοι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με έως και 7 χρόνια κάθειρξης.

Το νομοσχέδιο προτείνει την επιβολή προστίμου έως 1 εκατομμυρίου ρουβλιών (περίπου 12.000 ευρώ) στην περίπτωση μη τήρησης της καραντίνας, εάν η ενέργεια αυτή προκαλέσει πολλά νέα κρούσματα.

Στην περίπτωση όπου η παραβίαση της καραντίνας προκαλέσει τον θάνατο δύο και πλέον ανθρώπων, ο εμπλεκόμενος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με έως και 7 χρόνια κάθειρξης.

Σε εφαρμογή νέα μέτρα

Η Μόσχα έθεσε σε ισχύ σήμερα σειρά νέων μέτρων, που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του νέου κοροναϊού και που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων εκδηλώσεων και μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τους πολίτες άνω των 65 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης, με μια ανάρτηση στον ιστότοπό του.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν επισήμανε ότι τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η Ρωσία μετρά 658 κρούσματα του νέου κοροναϊού, τα 410 εξ αυτών στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024