Κοροναϊός – Ιράν : 149 θάνατοι σε μια ημέρα – Δηλώσεις αρχηγών του κράτους
Οι δηλώσεις των αρχηγών του Ιράν φαίνεται να είναι αισιόδοξες την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση λόγω της πανδημίας
Το Ιράν ανακοίνωσε 149 ακόμη θανάτους από το νέο κορoναϊό, φέρνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 1.433 με περίπου 20.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Δηλώσεις αρχηγών
To Ιράν συνιστά τη χειρότερη εστία μόλυνσης από τον ιό στη Μέση Ανατολή και έχει επικριθεί ευρέως για την αργή ανταπόκρισή του κράτους. Οι ηγέτες του Ιράν, την Παρασκευή, σηματοδότησαν την περσική νέα χρονιά υποσχόμενοι να ξεπεράσουν τον κοροναϊό και να οικοδομήσουν την οικονομία, αλλάζοντας τόνο μετά από την καθυστέρηση των αρχών.
Η καθυστερημένη ανταπόκριση στην πανδημία συνέβαλε στη χειρότερη επιδημία στη Μέση Ανατολή. Ο ανώτατος ηγέτης Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα τα κρατικά θέματα, χαρακτήρισε το νέο έτος «το έτος των άλματων στην παραγωγή» της οικονομίας του Ιράν, το οποίο βρέθηκε υπό ισχυρές κυρώσεις των ΗΠΑ από τότε που ο πρόεδρος Donald Trump αποσύρθηκε από το πυρηνικό σύμφωνο του 2015.
Ο πρόεδρος Hassan Rouhani σημάδεψε το νέο έτος, γνωστό ως Nowruz, υποσχόμενος για μια καλύτερη οικονομία. «Θα βάλουμε σύντομα τον κοροναϊό πίσω από εμάς, με σκληρή δουλειά και συνεργασία», δήλωσε.
Ο αισιόδοξος τόνος του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφή που προκάλεσε η επιδημία. Το Ιράν έχει αναφέρει 1.284 θανάτους και 18.407 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του νέου ιού.Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλούν τον ιό, έχουν μόνο μικρά συμπτώματα και αναρρώνουν μέσα σε εβδομάδες.
Αλλά ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και μπορεί να μεταδοθεί από άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας, ιδιαίτερα σε άρρωστους ή ηλικιωμένους ασθενείς.
Πηγή: newser.com
- «Η Μέγκαν έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον Χάρι» – Οργή για το «παραληρηματικό» δημοσίευμα των The Times
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα και κινητοποιήσεις των πρατηριούχων – Διαμαρτυρία για το πλαφόν στο κέρδος
- Η NASA συναρμολογεί drone που θα εξερευνήσει τις εξωγήινες θάλασσες του Τιτάνα
- Έχε το νου σου στο παιδί – Αποκαλυπτική έρευνα του ΚΕΠΕ για την παιδική φτώχεια
- Λευκωσία 2026: Επίδοση στα 58,21μ. και 4η θέση για την Ελίνα Τζένγκο
- Μουζακίτης: «Eυχαριστώ τον Ταρέμι, ήθελα αυτό το γκολ»
- Οι ουρανοί «στενεύουν»: Πώς οι πόλεμοι αυξάνουν τη διάρκεια των πτήσεων
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Αστέρας Τρίπολης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442