Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδιοκτήτης εστιατορίου: Όταν επανέλθουμε, θα βρεθούμε σε ένα ζωντανό εφιάλτη

Ιδιοκτήτης εστιατορίου: Όταν επανέλθουμε, θα βρεθούμε σε ένα ζωντανό εφιάλτη

«Το να κλείσει μια επιχείρηση έχοντας μηδέν εισόδημα φέρνει πάρα πολλά βάρη. Τα ενοίκια στην εστίαση είναι υψηλά. Ακόμα και το ηλεκτρικό, το γκάζι, το ΙΚΑ, ο δήμος. Τα κέρδη στην εστίαση είναι πολύ μικρά»

Για την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του μίλησε στο MEGA ο Χρήστος Καπετανάκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Ο κ. Καπετανάκης διατηρεί ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει κλείσει εδώ και μερικές ημέρες, ενώ η σύζυγός του που είναι καθηγήτρια κάνει μαθήματα μέσω Skype.

«Δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το αν θα πάρω κ εγώ τα 800 ευρώ. Μέχρι στιγμής όλα είναι μόνο ανακοινώσεις, δεν έχουν γίνει νόμος του κράτους. Δεν έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για να μπούμε μέσα κ να πάρουμε και εμείς αυτά που μας αντιστοιχούν», ανέφερε ο κ. Καπετανάκης.

«Το να κλείσει μια επιχείρηση έχοντας μηδέν εισόδημα φέρνει πάρα πολλά βάρη. Τα ενοίκια στην εστίαση είναι υψηλά. Ακόμα και το ηλεκτρικό, το γκάζι, το ΙΚΑ, ο δήμος. Τα κέρδη στην εστίαση είναι πολύ μικρά», πρόσθεσε.

«Μέσα σε αυτή τη διαδικασία που μπαίνουμε τώρα, που θα είναι πολύ δύσκολη, η Ελλάδα μόλις είχε βγει από την κρίση. Οι επιχειρήσεις δεν ήταν ισχυρές. Δεν ήταν οχυρωμένες. Αυτό θα επιδεινώσει πολύ γρήγορα την οικονομική κατάσταση στις επιχειρήσεις στην εστίαση, και άλλες επιχειρήσεις που πλήττονται. Η εστίαση τερματίστηκε. Καταστράφηκε», τόνισε ο κ. Καπετανάκης.

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην απολύσουμε κανέναν από το προσωπικό μας. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε ό,τι μας πει το κράτος. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε 100%», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Δεν σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος. Τα πράγματα μοιάζουν πολύ δυσοίωνα. Θεωρώ ότι αυτή τη χρονιά θα είναι μία από τις δυσκολότερες που έχουμε συναντήσει. Δεν μπορώ να γίνω μάντης, αλλά εκτιμώ ότι η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη όταν επανέλθουμε. Τότε θα βρεθούμε σε έναν πραγματικό, ζωντανό εφιάλτη», κατέληξε ο κ. Καπετανάκης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024