Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατοικίδια και κοροναϊός : Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Κατοικίδια και κοροναϊός : Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

«Στην κτηνιατρική γνωρίζουμε αρκετά καλά τους κοροναϊούς. Ο σκύλος, η γάτα, τα χοιρινά, εμφανίζουν κάποιες ασθένειες που οφείλονται σε κοροναϊούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν που έχει “χτυπήσει” τώρα τους ανθρώπους»

«Στην κτηνιατρική γνωρίζουμε αρκετά καλά τους κοροναϊούς. Ο σκύλος, η γάτα, τα χοιρινά, εμφανίζουν κάποιες ασθένειες που οφείλονται σε κοροναϊούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν που έχει “χτυπήσει” τώρα τους ανθρώπους», τόνισε η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδος, μιλώντας στο MEGA.

«Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέχρι σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι τα ζώα, και δη τα κατοικίδια, μολύνονται από τον συγκεκριμένο κοροναϊό. Δεν αποτελούν δεξαμενή επιβίωσης του ιού, και δεν νοσούν από αυτόν», επεσήμανε η ίδια.

Τέλος, αναφερόμενη στο περιστατικό με τον σκύλο, στη μύτη του οποίου ανιχνεύτηκε ο κοροναϊός, με την ιδιοκτήτριά του να νοσεί, η κ. Τραχήλη σημείωσε ότι «το σκυλάκι ήταν υπέργηρο και δεν γνωρίζουμε το παθολογικό του υπόβαθρο. Ωστόσο, πάρθηκε δείγμα από το σκυλάκι που μπήκε σε καραντίνα, και τα δείγματά του είναι μηδενικά».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024