«Στην κτηνιατρική γνωρίζουμε αρκετά καλά τους κοροναϊούς. Ο σκύλος, η γάτα, τα χοιρινά, εμφανίζουν κάποιες ασθένειες που οφείλονται σε κοροναϊούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν που έχει “χτυπήσει” τώρα τους ανθρώπους»

«Στην κτηνιατρική γνωρίζουμε αρκετά καλά τους κοροναϊούς. Ο σκύλος, η γάτα, τα χοιρινά, εμφανίζουν κάποιες ασθένειες που οφείλονται σε κοροναϊούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν που έχει “χτυπήσει” τώρα τους ανθρώπους», τόνισε η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδος, μιλώντας στο MEGA.

«Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέχρι σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι τα ζώα, και δη τα κατοικίδια, μολύνονται από τον συγκεκριμένο κοροναϊό. Δεν αποτελούν δεξαμενή επιβίωσης του ιού, και δεν νοσούν από αυτόν», επεσήμανε η ίδια.

Τέλος, αναφερόμενη στο περιστατικό με τον σκύλο, στη μύτη του οποίου ανιχνεύτηκε ο κοροναϊός, με την ιδιοκτήτριά του να νοσεί, η κ. Τραχήλη σημείωσε ότι «το σκυλάκι ήταν υπέργηρο και δεν γνωρίζουμε το παθολογικό του υπόβαθρο. Ωστόσο, πάρθηκε δείγμα από το σκυλάκι που μπήκε σε καραντίνα, και τα δείγματά του είναι μηδενικά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr