Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή τριών μηνών για τις τραπεζικές δόσεις δανείων για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού

Απαλλαγμένοι από το βάρος των δανείων τους θα είναι για το επόμενο τρίμηνο οι περίπου 500.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε… καταστολή ελέω κοροναϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή τριών μηνών για τις τραπεζικές δόσεις δανείων για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη η αναστολή πληρωμής χρεών στις τράπεζες θα γίνεται με ένα τηλεφώνημα και πως όσοι επιθυμούν μπορούν να αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν.

«Να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών που έχουμε κατακτήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία ότι αν υπάρχουν καταγγελίες από δανειολήπτες για συνεχείς οχλήσεις η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα.

Προειδοποίηση απεύθυνε και προς τους κερδοσκόπους αναφέροντας πως τα πρώτα πρόστιμα, τα οποία ας σημειωθεί μπορεί να φθάσουν έως και το 1 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τη θεσμοθέτηση και άλλων μέτρων αν απαιτηθούν για την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας.

Όπως είπε «κάθε άλλο όπλο που έχει η πολιτεία στη διάθεσή της είναι στο τραπέζι και θα εφαρμοστεί».

Οι τράπεζες

Οι τράπεζες  αποφάσισαν να επεκτείνουν το πλαίσιο στήριξης, που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες για τις επιχειρήσεις και για τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντάς τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

«Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με το δανειολήπτη, θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Η ΕΕΤ, άλλωστε, στην ανακοίνωσή της προειδοποιεί πως «ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων) που δεν πλήττονται από την κρίση, θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων», βάζοντας εμπόδια στο… πεδίο δράσης των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr