Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέδωσε καρπούς η έκκληση Κικίλια - 45.076 αιτήσεις προσλήψεων στον χώρο της υγείας

Απέδωσε καρπούς η έκκληση Κικίλια – 45.076 αιτήσεις προσλήψεων στον χώρο της υγείας

Ανακοινώθηκε επίσης η μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας

Απέδωσε καρπούς η έκκληση που είχε κάνει ο Βασίλης Κικίλιας στο υγειονομικό προσωπικό -γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό- ώστε να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,

Ειδικότερα κατατέθηκαν 45.076 αιτήσεις σε διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, μηχανικοί, γενικών καθηκόντων κ.α.)

Ήδη έχουν προσληφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες περισσότερα από 500 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό (κυρίως νοσηλευτές). Καθημερινά, ο αριθμός των προσληφθέντων θα αυξάνεται.

Ακόμη αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), η μοριοδότηση και κατάταξη των αιτούντων για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, στο ΕΚΑΒ και σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει δρομολογήσει τη διαδικασία των εγκρίσεων για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, σύμφωνα με τα αιτήματα των Νοσοκομείων, έχοντας ήδη αποστείλει στις ΥΠΕ πάνω από 1.000 εγκρίσεις προσλήψεων.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη καθημερινά και ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα Νοσοκομεία, ο αριθμός των εγκρίσεων θα αυξάνεται.

Όσον αφορά στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 100 ιατροί και έχουν αποσταλεί ήδη στις ΥΠΕ οι εγκρίσεις για άλλους 254. Επίσης, καθημερινά, ο αριθμός των εγκρίσεων και των προσληφθέντων θα αυξάνεται.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους επικουρικούς ιατρούς, συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn-kai-diadikasia-topothethshs

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024