«Το σύστημα Υγείας είναι καλά οργανωμένο και αν κριθεί απαραίτητο θα ανακατανείμει το αρμόδιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»

Δώδεκα νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 81, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος.

Κρούσματα και νέες επισημάνσεις

Στο σύνολο των 81 κρουσμάτων, οκτώ είναι γιατροί, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική, επισήμανε ο υπουργός, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το σύστημα υγείας είναι καλά οργανωμένο και θα μπορούσε, εάν κριθεί αναγκαίο, να ανακατανείμει ιατρούς, νοσηλευτές και άλλο ιατρικό προσωπικό για να εξασφαλίσει επαρκή υγειονομική περίθαλψη. Η θεραπεία επειγόντων ή χρόνιων παθήσεων στα νοσοκομεία δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω του ιού, πρόσθεσε.

Η Αλένκα Μάρκοτιτς, επικεφαλής του Νοσοκομείου Λοιμώξεων Fran Mihaljevic στο Ζάγκρεμπ, δήλωσε ότι όλοι οι γιατροί από το νοσοκομείο, οι οποίοι εξετάστηκαν (διότι είχαν έρθει σε επαφή με γιατρό σε άλλο νοσοκομείο που έχει νοσήσει), είναι αρνητικοί στον COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr