Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ουαλία : «Τα σχολεία θα κλείσουν όλα μέχρι την Παρασκευή»

Κοροναϊός – Ουαλία : «Τα σχολεία θα κλείσουν όλα μέχρι την Παρασκευή»

«Η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην εξασφάλιση ομαδικού κλεισίματος, επομένως τα σχολεία έχουν χρόνο να προετοιμαστούν»

Όλα τα σχολεία της Ουαλίας θα κλείσουν το αργότερο την Παρασκευή, σε απάντηση στην επιδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουαλίας.

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Η υπουργός Παιδείας της χώρας, Kirsty Williams, δήλωσε ότι έφερε το διάλειμμα του Πάσχα πιο μπροστά. Το νέα αυτό μέτρο έρχεται καθώς η Σκωτία έκανε παρόμοια βήματα με όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς εκεί που κλείνουν από το τέλος της εβδομάδας και δεν μπορούν να ξανανοίξουν πριν από το καλοκαίρι.

Υπάρχουν πάνω από 200.000 κρούσματα σε όλον τον κόσμο. «Η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην εξασφάλιση ομαδικού κλεισίματος, επομένως τα σχολεία έχουν χρόνο να προετοιμαστούν», δήλωσε η κ. Williams. Τα κέντρα παιδικής φροντίδας αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά έως ότου δοθεί συμβουλή για το κλείσιμο τους, προσέθεσε η κα Williams.

Ο διευθύνων σύμβουλος NAHT Cymru εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση και ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς τα σχολεία μπορούν να υποστηρίξουν τα ευάλωτα παιδιά και τα παιδιά των βασικών εργαζομένων «δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί».

Η κα Williams είπε από την επόμενη εβδομάδα ότι τα σχολεία θα έχουν «νέο σκοπό». «Θα βοηθήσουν να υποστηρίξουν όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην άμεση αντίδραση στην επιδημία του κοροναϊού», πρόσθεσε. «Συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους μου στο υπουργικό συμβούλιο, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους εταίρους μας στην τοπική κυβέρνηση να αναπτύξουν και να ολοκληρώσουν αυτά τα σχέδια».

Δε δόθηκε καμία ανακοίνωση σχετικά με τις εξετάσεις, ωστόσο η κα Williams είπε ότι θα επιδιώξει να διευκρινίσει την κατάσταση «με επείγοντα τρόπο». Είπε ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εξετάσεις θα γίνουν «σύντομα».

Πηγή: bbc.com

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024