Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός των ειδικών για τα ταξίδια σε χωριά και εξοχικά - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Συναγερμός των ειδικών για τα ταξίδια σε χωριά και εξοχικά – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Στους ειδικούς έχει σημάνει συναγερμός καθώς ακόμη και με τις μετακινήσεις στην περιφέρεια μπορεί να συμβάλλουμε στη διασπορά του κοροναϊού σε περιοχές όπου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και όπου ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πιο ευάλωτος.

Σε καραντίνα βρίσκεται η χώρα λόγω της πανδημίας του κοροναϊου, με το επόμενο δίμηνο, όπως άλλωστε είπε και χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  ο κίνδυνος να γιγαντώνεται.

Νέα μέτρα και περιορισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.

Αν και η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τα σενάρια περί καθολικής απαγόρευσης, εντούτοις παραμένουν στο τραπέζι στην περίπτωση που είτε οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα είτε λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα στους ειδικούς έχει σημάνει συναγερμός καθώς ακόμη και με τις μετακινήσεις στην περιφέρεια μπορεί να συμβάλλουμε στη διασπορά του κοροναϊού σε περιοχές όπου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και όπου ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πιο ευάλωτος.

Με τον τρόπο όμως αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τον SARS – CoV – 2 να εισβάλλει δυναμικά και στις «ελεύθερες» από τον νέο κορωνοϊό περιοχές.

Οι γεωγραφικές μετακινήσεις του πληθυσμού εντός της επικράτειας έχει προβληματίσει εντόνως τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγειάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αυστηρότερες συστάσεις ή ακόμη και μέτρα.

Ενδεικτική ήταν η χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επικαλούμενος τα προβλήματα στις αεροδιακομιδές, συμβούλεψε τους πολίτες – με έμφαση σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες – να μη μετακινούνται σε νησιωτικές περιοχές.

Ο ίδιος δε, εστίασε στις συνέπειες που προκαλεί η «έλλειψη ευθύνης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην περιφέρεια η περίθαλψη των ασθενών δεν θα είναι αντίστοιχη με αυτήν σε νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρως προετοιμασμένα.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η μετακίνηση των πολιτών είναι μία παράμετρος υπό παρακολούθηση, διαβεβαιώνοντας εντούτοις ότι δεν είναι σε έξαρση.

Κλείσιμο συνόρων

Στο μεταξύ, από τις 6 το πρωί είναι σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου σε πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως τόνισε χθες στη συνέντευξη Τύπου, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε περιπτώσεις «αναγκαίων συνθηκών», ενώ όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, τους συνέστησε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό.

Παράλληλα, όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν την λήξη των μέτρων. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, υπό την προϋπόθεση να μπαίνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.

Μέτρα για τους πρόσφυγες

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται στο εξής και για τον πληθυσμό στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά, καθώς θεσπίζεται περιορισμός κυκλοφορίας με ελεγχόμενη μετάβαση στα οικεία αστικά κέντρα ανά μία ώρα και σε περιορισμένες ομάδες ατόμων. Ακόμη εντείνονται τα έργα περίφραξης και δημιουργείται ιατρικό κέντρο σε κάθε δομή, για την αντιμετώπιση τυχόν νοσούντων.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα και για την περίπτωση συναθροίσεων προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024