Κοροναϊός : «Κράσαραν» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ
Ο κοροναίος έφερε και νέο ωράριο
«Έπεσαν» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ, μετά από τον υπερδιπλασιασμό της χρήσης των υπηρεσιών τους από τους καταναλωτές.
Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, αλλά και η προσπάθεια πολλών καταναλωτών να αποφύγουν τις ουρές στα φυσικά καταστήματα, οδήγησαν σε υπερδιπλασιασμό των παραγγελιών από τα ηλεκτρονικά μάρκετ, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.
Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες ανέβηκαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να «ρίξουν» το σύστημα.
Επίσης ο χρόνος αναμονής για την παράδοση των προϊόντων έχει μεγαλώσει σε περισσότερες από τρεις ημέρες, ενώ πριν το ξέσπασμα της «κρίσης», πολλές παραγγελίες εκτελούνταν ακόμη και αυθημερόν.
Ήδη, από το υπουργείο Ανάπτυξης έχει γίνει κάλεσμα για να πραγματοποιηθούν εποχικές προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ, και ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών μάρκετ, ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης για την παράδοση των προϊόντων.
Νέο ωράριο στα σούπερ λόγω κοροναϊού
Από αύριο Πέμπτη θα τεθεί σε ισχύ το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχετικών καταστημάτων από τις 07:00 έως τις 10:00 το βράδυ.
Ήδη στα σούπερ μάρκετ έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα που επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.
Παράλληλα, τις επόμενες τέσσερις Κυριακής τα σχετικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θεωρείται δεδομένο, ότι θα υπάρξουν προσλήψεις εργαζομένων στα super markets.
- ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο τα αποθεματικά – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)










































![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442