Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ανοιχτά σούπερ μάρκετ 07:00 με 22:00 - Έρχεται η ΠΝΠ για αισχροκέρδεια

Κοροναϊός : Ανοιχτά σούπερ μάρκετ 07:00 με 22:00 – Έρχεται η ΠΝΠ για αισχροκέρδεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που κάθε μέρα επισκέπτεται και άλλο σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη βρέθηκε στο Γαλάτσι, δεν απέκλεισε η λειτουργία τις Κυριακές να συνεχιστεί, εφόσον χρειαστεί.

Από αύριο Πέμπτη θα ισχύει το διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία θα ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 220:00 το βράδυ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που κάθε μέρα επισκέπτεται και άλλο σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη βρέθηκε στο Γαλάτσι, δεν απέκλεισε η λειτουργία τις Κυριακές να συνεχιστεί, εφόσον χρειαστεί.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά,ο κ. Γωεργιάδης επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ξεκινάει η παράδοση μιας μεγάλης παρτίδας ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται και η απλοποίηση των διαδικασιών για την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης οπότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.

Όπως είπε, επίσης, έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και έχουν γίνει και νέες παραγγελίες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

και πρόστιμα με… ΠΝΠ

Με τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα υπάρχει εξουσιοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεγάλα πρόστιμα, συνέχισε ο υπουργός, «και θα μπορέσουν να μπουν τα πρώτα πρόστιμα σε αυτούς που το έχουν παρακάνει».

Όσοι παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία θα τιμωρούνται με πρόστιμα, τα οποία θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά τα φαινόμενα υπερτιμολογήσεων που παρατηρήθηκαν κυρίως στις μάσκες, στα αντισηπτικά και σε κάποιες περιπτώσεις και στο βρεφικό γάλα.

Ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ανέφερε ότι το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ για τις Κυριακές και αυτό διαμορφώνεται ως εξής.

Αυτήν την Κυριακή όλα τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 22:00, ενώ την ερχόμενη Κυριακή από τις 09:00 έως τις 17:00.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024