Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί διώχνουν πολίτες που… βολτάρουν στην παραλία
Οι αστυνομικοί βρίσκονται στην παραλία και καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού.
Έκκληση στους Θεσσαλονικείς που βρίσκονται στην παραλία να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να παραμείνουν εκεί απευθύνουν δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, από κοινού με ομάδες ΔΙ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί βρίσκονται στην παραλία και καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού.
Την είδηση για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.
Κοσμοσυρροή στη Νέα Παραλία
Γεμάτο κόσμο ήταν και σήμερα το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, παρά τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων προς τους πολίτες για μείωση των μετακινήσεων και αποφυγή συγχρωτισμού, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν να περπατούν, να τρέχουν ή να κάνουν ποδήλατο στο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο επάγγελμα Δρόσος Τσαβλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική και παντελώς ανευθύνη» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πρέπει να μείνει στα σπίτια του. Δεν πρέπει να μαζεύονται στην παραλία. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Δεν το καταλαβαίνουν; Πίστευα ότι οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου θα ήταν οι τελευταίες και πως επρόκειτο για ανθρώπους που δεν είχαν ενημερωθεί σωστά».
Σημείωσε, δε, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να βάλει «λουκέτο» στο παραλιακό μέτωπο παρά μόνο να καθαρίζει και να απολυμαίνει με τις υδροφόρες και ειδικό απολυμαντικό υγρό τον χώρο, όπως και πράττει τις τελευταίες ώρες.
- Σε πείσμα όσων λέει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι σήμερα η οικονομική τους κατάσταση είναι καλύτερη
- Δένδιας για επέτειο απελευθέρωσης Ιωαννίνων: Ορόσημο της νεότερης ελληνικής ιστορίας
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
- Άρθρο 86: Μπορούν να εξεταστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές;
- «Είναι πολύ χοντρός για ένα κουλούρι ακόμα» – Η Έιμι Γουάινχαουζ για τον φωτογράφο που απαθανάτισε το θρίαμβο της
- Χωρισμός: Ποιος θα κρατήσει τον σκύλο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442