Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ηνωμένο Βασίλειο: 20 επιπλέον νεκροί σε μια μέρα και 171 νέα κρούσματα

Κοροναϊός – Ηνωμένο Βασίλειο: 20 επιπλέον νεκροί σε μια μέρα και 171 νέα κρούσματα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών έχει να αντιμετωπίσει η Μ.Βρετανία

Ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασιλείο έφτασε σήμερα τους 55 με μια νέα μεγάλη άνοδο, καθώς οι αξιωματούχοι της υγείας επιβεβαίωσαν ότι περισσότεροι από 1.500 ασθενείς στη Βρετανία έχουν πλέον διαγνωσθεί με τον κοροναϊό.

Νέες αναφορές

Το NHS England επιβεβαίωσε 19 νέους θανάτους σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός 56χρονου – του νεότερου γνωστού θύματος. Η Ουαλία επιβεβαίωσε επίσης τον πρώτο θάνατό της σε ένα 68χρονο άνδρα στο Wrexham.

Περίπου 171 περιπτώσεις θετικές στον ιό επιβεβαιώθηκαν και τις τελευταίες 24 ώρες, ένα άλμα 12% από την προηγούμενη ημέρα, καθώς η κρίση του φόβου που άφησε εκατομμύρια ανθρώπους να πανικοβάλλονται συνεχίζει να αυξάνεται.

Αλλά η πραγματική κρίση της βρετανικής κατάστασης μαστίζεται επειδή οι αρχές δεν ελέγχουν πλέον όλους όσους μπορεί να έχουν την απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Αντίθετα, οι αξιωματούχοι περιορίζουν τις εξετάσεις σε ασθενείς που είναι σοβαρά άρρωστοι ή βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο, πράγμα που σημαίνει ότι οι καθημερινές ενημερώσεις είναι μόνο ένα κλάσμα της πραγματικής κλίμακας της επιδείνωσης της επιδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αμφισβητούμενη απόφαση εξόργισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος προειδοποίησε για την πανδημία – η οποία έχει φτάσει σχεδόν τα 180.000 κρούσματα παγκοσμίως – δε θα σταματήσει αν οι υπάλληλοι δεν εντοπίσουν κάθε μολυσμένο ασθενή.

Οι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες παραδέχτηκαν ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλός όσο 10.000 την περασμένη Πέμπτη, όταν μόλις 596 ασθενείς είχαν διαγνωσθεί.

Αν αυτή η μεταβλητή μείνει σταθερή, θα μπορούσαν να υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι ήδη μολυσμένοι σε βρετανικό έδαφος, όπου ο ιός έχει εξαπλωθεί μεταξύ ανθρώπων για περισσότερο από δεκαπενθήμερο.

Μέτρα Πρωθυπουργού

Καθώς ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βύθισε τη Βρετανία σε μια έκτακτο «κλείσιμο» σήμερα, παροτρύνοντας τον καθένα στη χώρα να σταματήσει κάθε «μη ουσιώδη» επαφή με τους άλλους και διέταξε να μη γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις.

Ο προκάτοχός προειδοποίησε ότι ο κοροναϊός ήταν τώρα σε μια φάση ταχείας εξάπλωσής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το Λονδίνο να βρίσκεται ήδη μπροστά σε αυτήν την έντονη αύξηση των κρουσμάτων και να προβαίνει σε μια ριζοσπαστική δράση για να σταματήσει το NHS από το να καταρρεύσει.

Πολλοί Βρετανοί ήδη  εργάζονται από το σπίτι όπως το Μπρίστολ, το Νότιγχαμ και το Λονδίνο – και τα τρένα «φάντασμα» και οι έρημοι δρόμοι μέσα και έξω από αυτές τις πόλεις- ήταν σχεδόν άδεια.

Οι χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν ακόμα ένα χτύπημα σήμερα, καθώς ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε σχεδόν στο 9% – χάνοντας άλλα 117 δισεκατομμύρια λίρες από την αξία του, παρά τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες που μειώνουν τα επιτόκια μετά από μία από τις χειρότερες εβδομάδες στην ιστορία.

Πηγή: dailymail.co.uk

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024