Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορoναϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 13 εργαζόμενοι του ΕΣΥ

Κορoναϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 13 εργαζόμενοι του ΕΣΥ

Αντιδράσεις προκαλεί στην ΠΟΕΔΗΝ και η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των εργαζομένων και ο κατ’ οίκον περιορισμός να μειωθεί σε μία εβδομάδα για όσους εκτέθηκαν στον ιό.

Μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που έχει ο νέος κορoνaϊός στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή και τον θάνατο του 53χρονου εργαζομένου στο νοσοκομείο Καστοριάς το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά 13 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία νοσούν, έξι από τους οποίους στο νοσοκομείο Καστοριάς, ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ και άλλοι 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο νοσοκομείο, όπως και στο νομό Καστοριάς, η εξάπλωση του κοροναϊού είναι έντονη.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως: «θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό» καθώς και ότι «το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση».

Αντιδράσεις προκαλεί στην ΠΟΕΔΗΝ και η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των εργαζομένων και ο κατ’ οίκον περιορισμός να μειωθεί σε μία εβδομάδα για όσους εκτέθηκαν στον ιό.

«3.000 συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης. Και το τονίζει με αφορμή το γεγονός πως κάποια νοσοκομεία κλείνουν την εφημερία με λιγότερο κίνδυνο (Λαϊκό σήμερα, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χθες) και άλλα με μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς παραμένουν ανοικτά (Αλεξάνδρα, Καστοριάς, Κοζάνης).

Μάλιστα, κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ θα βρεθεί την Τρίτη το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, όπου και θα ζητήσει συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024