Κοροναϊός : Διάτρητη η διαδικασία ελέγχου των κρουσμάτων
Διάτρητη αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία εντοπισμού και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, όσο πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των προσώπων που βρίσκονται θετικά στον ιό.
Διάτρητη αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία εντοπισμού και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, όσο πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των προσώπων που βρίσκονται θετικά στον ιό.
Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι τόσο ο 53χρονος εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς, που νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ, όσο και 77χρονος που νοσηλεύεται στο Σωτηρία, χαρακτηρίστηκαν αρχικά μη ύποπτα κρούσματα.
Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται ο 53χρονος γιατρός από την Καστοριά.
Ο άντρας εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας και απευθύνθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σιάτιστας.
Εκεί, οι γιατροί έσπευσαν να τον βάλουν σε κοντέινερ απομόνωσης μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ κρίθηκε ότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία ύποπτων κρουσμάτων και πρέπει να αντιμετωπισθεί ως απλό περιστατικό.
Ακόμη, 17 εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο της Καστοριάς και άλλοι 19 στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όσοι ήρθαν δηλαδή σε επαφή με τον ασθενή.
Άλλο ένα περιστατικό αποδεικνύει ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού θα πρέπει να αλλάξει.
Συναγερμός σήμανε και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Χθες το πρωί ένας 70χρονος, συνοδεία της συζύγου του φτάνει στα επείγοντα περιστατικά με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Παρότι προχωρημένης ηλικίας θεωρείται ότι βάση ιστορικού δεν είναι ύποπτο κρούσμα.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να σταματήσουν οι τηλεφωνικές διαγνώσεις από τον ΕΟΔΥ εφόσον πλέον υπάρχουν δευτερογενείς εστίες και να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στους γιατρούς.
- Ισπανικά σενάρια για Χεζόνια
- Χαλκιδική: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών – Είχε φτιάξει άτυπες χωματερές
- Ο Σπύρος Βούγιας ξανά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
- Άρης Αλεξάνδρου: Ένας από αυτούς που αγάπησαν, ίσως υπερβολικά, την αλήθεια
- Τέθηκε σε λειτουργία παραγωγική γεώτρηση στη Δ.Κ. Ανώπολης στα Σφακιά
- Θεσσαλονίκη: «Δεν σας φοβόμαστε» – Κάλεσμα της ΝΔ απέναντι στην τρομοκρατία
- «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: Το νέο τρέιλερ, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα
- Ο …χρησμός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το μέλλον με συμπαίκτη του αδερφό του Χουάντσο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442