Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ρωσία : Υποχρεωτική καραντίνα σε όποιον εισέρχεται στη χώρα

Κοροναϊός – Ρωσία : Υποχρεωτική καραντίνα σε όποιον εισέρχεται στη χώρα

Σε εκ νέου αυστηροποίηση των μέτρων προβαίνει η ρωσική κυβέρνηση μετά την περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων COVID-19

– Ο αριθμός των λοιμώξεων από κοροναϊό στη Ρωσία έχει αυξηθεί σε 93, αύξηση 47% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενo την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

– Η Μόσχα έχει απαγορεύσει όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις μεγαλύτερες από 50 άτομα από σήμερα έως τις 10 Απριλίου, δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σόμπιανιν σε νέο διάταγμα. Οι ηλικιωμένοι πολίτες καλούνται επίσης να μείνουν στο σπίτι.

– Από τις 21 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν, είπε ο Sobyanin.

– Ένας Ιρλανδός πολίτης έχει νοσηλευτεί με υποψία μόλυνσης από κοροναϊό στην πόλη Murmansk της Αρκτικής της Ρωσίας μετά από συμμετοχή σε ένα τουρνουά σκακιού.

– Οι άνθρωποι που εισέρχονται στη Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και όλες τις υπόλοιπες μη ευρωπαϊκές χώρες στην Ευρώπη – καθώς και εκείνους που ζουν μαζί τους – θα υποχρεωθούν τώρα να απομονωθούν για 14 ημέρες κατά την άφιξη .

– Από σήμερα, τα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

– Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Ο Πούτιν έβαλε τον Σοβιάνιν να είναι υπεύθυνος για τη νέα ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

– Το υπουργείο Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ρωσίας συνέστησε τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα να μεταβούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τη Δευτέρα

– Η Ρωσία έκλεισε τα σύνορά της με τη γειτονική Λευκορωσία ως ένα «προορατικό βήμα» για να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίνος.

– Ένας Ρώσος ασθενής έχει ξεφύγει από την καραντίνα του κοροναϊού κοντά στη Μόσχα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου. Η γυναίκα κρατείται και επιστρέφει στο νοσοκομείο αφού η αστυνομία την βρήκε στο σπίτι της.

Πηγή: themoscowtimes.com

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024