Την δική τους μάχη για την απόκτηση ενός εμβολίου την ώρα που ο κοροναϊός «θερίζει» την Ευρώπη δίνουν οι επιστήμονες.

Την δική τους μάχη για την απόκτηση ενός εμβολίου την ώρα που ο κοροναϊός «θερίζει» την Ευρώπη δίνουν οι επιστήμονες.

Ο ΠΟΥ είχε τονίσει σε ανακοίνωση του τον Ιανουάριο πως θα χρειαστούν 18 μήνες για να έχουμε στα χέρια μας εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ωστόσο τότε κανείς δεν περίμενε πως ο ιός θα είναι ανεξέλεγκτος αναγκάζοντας τόσες πολλές χώρες να λάβουν αυστηρά μέτρα.

Τα χαρακτηριστικά της θεραπείας

Έτσι λοιπόν σήμερα ένα θετικό μήνυμα αποφάσισε να στείλει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γάνδης στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.

Πρόκειται για μία θεραπεία που δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον ειδικό και επικεφαλής της ομάδας να «νικήσει» τον κοροναϊό.

Ειδικότερα ο επικεφαλής Δρ. Xavier Saelens εξήγησε ότι έχουν εξουδετερώσει τον ιό Covid-19 στο εργαστηριακό περιβάλλον, λέγοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο επιστήμονας ανέφερε ότι το αντίσωμα που ανακάλυψε ως αποτέλεσμα δοκιμών στο εργαστήριο έχει αποδείξει ότι προστατεύει από τον Covid-19, πράγμα που σημαίνει πως η θεραπεία αυτή έρχεται να προλάβει τον ιό πριν αυτός «εισχωρήσει» στα ανθρώπινα κύτταρα.

Μπορούν να προστατευθούν ευάλωτες ομάδες και ηλικιωμένοι

Ο Xavier Saelens δηλώνει ότι το αντίσωμα παρέχει προστασία ακόμα κι αν έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Σύμφωνα με τον 55χρονο επιστήμονα, το αντίσωμα θα βοηθήσει πρωτίστως ασθενείς και εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης καθώς θα μπορούσαν με αυτή τη θεραπεία να προστατευθούν από τον ιό αμέσως.

Ακόμη υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν

Ο Xavier Saelens σημείωσε ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευάλωτους ανθρώπους, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τη δήλωση σχετικά με τον ιστοτόπο της VIB, παρόλο που αυτή η εφεύρεση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στη θεραπεία του κοροναϊού, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν.

«Οι εργαστηριακές μελέτες συνεχίζονται. Χρειάζονται μερικά ακόμη βήματα πριν από την παραγωγή του φαρμάκου», αναφέρεται στη μελέτη.
Σημειώνεται πως όταν παράγεται το φάρμακο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του πρέπει να δοκιμάζονται σε ασθενείς.
Ως εκ τούτου, η VIB διερευνά τρόπους συνεργασίας με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου.

Η ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο της Γάνδης συνεργάζεται στενά με Γερμανούς και Αμερικανούς επιστήμονες. Ο Saelens διεξάγει έρευνα με τον Jason McLellan του Πανεπιστημίου του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και τους Markus Hoffman και Stefan Pöhlmann του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Primate Leibinz.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr