Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ευρώπη : Τα μέτρα που παίρνουν οι χώρες απέναντι στον COVID-19

Κοροναϊός – Ευρώπη : Τα μέτρα που παίρνουν οι χώρες απέναντι στον COVID-19

Η Ευρώπη φαίνεται να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο προστασίας ανά χώρα, με σκοπό την καθυστέρηση και τον περιορισμό της πανδημίας

Ο πληθυσμός της Ιταλίας των 60 εκατομμυρίων πρέπει να παραμείνει στο σπίτι μέχρι τις 3 Απριλίου, αλλά μπορεί να βγει για εργασία, για λόγους υγείας ή για να αγοράσει τρόφιμα. Στην Ισπανία, τέσσερα τμήματα της βορειοανατολικής περιφέρειας της Καταλονίας έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως και δύο κοινότητες στην αυστριακή περιφέρεια του Τιρόλο.

Οι Αυστριακοί που επιστρέφουν από την Ιταλία θα αυτόπεριοριστούν. Εκείνοι που επιστρέφουν από τα κύρια μέρη που ξέσπασε ο κοροναϊός, πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες στην Κροατία, τη Λετονία, τη Ρωσία και τη Σλοβακία και τη Νορβηγία.

Η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν απαγορεύσει την αποβίβαση κρουαζιερόπλοιων, ένα μέτρο που λήφθηκε επίσης από αρκετές νορβηγικές και γαλλικές πόλεις. Στην Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία οι επισκέψεις σε σπίτια συνταξιοδότησης έχουν ανασταλεί, ενώ το Βέλγιο και η Σουηδία έχουν επίσης επιβάλει περιορισμούς.

Ελεγχόμενα ή κλειστά σύνορα

Η Τσεχική Δημοκρατία, η Κύπρος, η Δανία, η Λιθουανία και η Σλοβακία ανακοίνωσαν το σχεδόν πλήρες κλείσιμο των συνόρων τους σε αλλοδαπούς, με τη Σλοβακία να κάνει μια εξαίρεση για τους Πολωνούς.

Η Γερμανία ενίσχυσε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία. Η Ουκρανία σκοπεύει να κλείσει τα σύνορά της σε αλλοδαπούς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η Ρωσία θα σταματήσει τις πτήσεις από την ΕΕ τη Δευτέρα.

Η Πολωνία έχει επιβάλει υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα σύνορά της. Η Αυστρία διέκοψε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις και σχεδόν έκλεισε τα σύνορά της με την Ιταλία. Έχει επίσης αναστείλει τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν επίσης πτήσεις από την Ιταλία. Η Σλοβενία ​​έχει θεσπίσει μέτρα ελέγχου της υγείας στα σύνορα με την Ιταλία. Η Ελβετία έχει θέσει αυστηρά όρια για το ποιος μπορεί να περάσει από την Ιταλία και εξετάζει τις καταχωρήσεις από τη ζώνη Σένγκεν για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Η Σερβία απαγόρευσε την είσοδο ξένων υπηκόων από τις χώρες που επλήγησαν χειρότερα, ενώ η γειτονική Βοσνία ανακοίνωσε ότι έστηνε σκηνές καραντίνας κοντά στα σύνορά της.

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία.

Οι μαθητές θα μείνουν επίσης στο σπίτι την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο, την Κροατία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελβετία και στις περισσότερες γερμανικές περιοχές. –

Απαγορευμένες οι μαζώξεις

Στο Βέλγιο, την Κύπρο και την Ιταλία όλες οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί. Η Τσεχική Δημοκρατία απαγόρευσε συναντήσεις περισσότερων από 30 ατόμων. Η Δανία και η Γαλλία πρόκειται να μειώσουν το όριο σε 100 άτομα.

Η Ισλανδία, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και οι Κάτω Χώρες και η Ελβετία έχουν απαγορεύσει μαζώξεις περισσότερων από 100 ατόμων, όπως και η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία για εσωτερικές μαζώξεις με όρια τα 500 άτομα για τις υπαίθριες.

Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν θέσει το όριο στα 500 άτομα. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους διοργανωτές να ακυρώσουν μη σημαντικά γεγονότα που συγκεντρώνουν λιγότερους από 1.000 ανθρώπους, ένα κατώτατο όριο που ισχύει και στη Δανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Η Μόσχα έχει απαγορεύσει συναντήσεις περισσότερων από 5.000 ανθρώπων.

Εστιατόρια και καταστήματα κλειστά

Μη βασικές επιχειρήσεις έχουν κλείσει στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ανδόρα και την περιφέρεια της Μαδρίτης στην Ισπανία. Οι Κάτω Χώρες έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τους οίκους ανοχής και τα κανάλια κάνναβης.

Στο Βέλγιο, τα νυχτερινά κέντρα, τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου. Τα καταστήματα θα κλείσουν το Σαββατοκύριακο, εκτός από τα παντοπωλεία και τους φαρμακοποιούς. Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, τα εστιατόρια πρέπει να κλείσουν μεταξύ 20:00 και 6:00.

Τα κλαμπ και τα μπαρ του Βερολίνου θα κλείσουν την Τρίτη. Η Ελλάδα έκλεισε τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της.

Διαταραχές στις μεταφορές

Το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, Ciampino, έκλεισε από την Παρασκευή το βράδυ, ενώ το Fiumicino, το οποίο χειρίζεται διεθνείς πτήσεις, είναι να κλείσει ένα από τα τρία τερματικά του από την Τρίτη. Στη Σλοβακία, όλα τα διεθνή αεροδρόμια είναι κλειστά.

Εκλογές

Οι βρετανικές τοπικές εκλογές που προγραμματίζονται για τον Μάιο έχουν αναβληθεί για ένα χρόνο. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ενδέχεται επίσης να αναβληθούν οι περιφερειακές εαρινές εκλογές.

Πηγή: guardian.ng

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024