Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Αυστραλία : Επιβάλλεται η αυτο-απομόνωση 14 ημερών στους διεθνείς ταξιδιώτες

Κοροναϊός – Αυστραλία : Επιβάλλεται η αυτο-απομόνωση 14 ημερών στους διεθνείς ταξιδιώτες

Η Αυστραλία βλέποντας τα κρούσματα του κοροναϊού να αυξάνονται, λαμβάνει νέα μέτρα με στόχο την καθυστέρηση της μετάδοσης του COVID-19

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον ανακοίνωσε τα νέα μέτρα μετά από συνάντηση με ένα νεοσυσταθέν εθνικό υπουργικό συμβούλιο, που ονομάστηκε «πολεμικό γραφείο κοροναϊού».

Λήψη μέτρων

Τα αυστηρά μέτρα σχεδιάστηκαν για να επιβραδύνουν τη διάδοση της παγκόσμιας πανδημίας σε όλη την Αυστραλία και να βοηθήσουν τη χώρα να «ισοπεδώσει την αιχμή» του ιού, δήλωσε ο Morrison σε συνέντευξη Τύπου.

«Για να βοηθήσουμε να παραμείνουμε μπροστά από αυτήν την καμπύλη, θα επιβάλουμε μια καθολική απαίτηση για αυτο-απομόνωση σε όλες τις διεθνείς αφίξεις στην Αυστραλία και αυτό θα είναι εφαρμοστεί από τα μεσάνυχτα απόψε», δήλωσε. «Περαιτέρω, η αυστραλιανή κυβέρνηση θα απαγορεύσει επίσης τα κρουαζιερόπλοια από ξένα λιμάνια να φτάσουν στα λιμάνια της Αυστραλίας για τις επόμενες 30 ημέρες».

Απαγορεύσεις

Οι νέοι περιορισμοί των συνόρων έρχονται καθώς η Αυστραλία κατέγραψε περισσότερες από 250 κρούσματα κοροναϊού και τρεις θανάτους. Η Αυστραλία έχει ήδη επιβάλει απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Κίνα, χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Οι απαγορεύσεις σημαίνει ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονται σε οποιοδήποτε από τα τέσσερα έθνη δε θα επιτρέπονται στην Αυστραλία για 14 ημέρες από τη στιγμή που έφυγαν από αυτές τις χώρες. Αυστραλοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι που ταξιδεύουν από αυτές τις χώρες θα μπορούν ακόμα να εισέλθουν στην Αυστραλία αλλά πρέπει να απομονώνονται για ένα δεκαπενθήμερο μετά την επιστροφή τους στο σπίτι.

Η Qantas Airways δήλωσε ότι θα δώσει στους επιβάτες σε όλες τις πτήσεις Qantas και Jetstar την επιλογή να ακυρώσουν και να λάβουν ταξιδιωτικές πιστώσεις, ενώ η Virgin Australia δήλωσε ότι αξιολογεί πώς θα μπορούσε να υποστηρίξει καλύτερα τους πελάτες της.

Αποστασιοποίηση

Η Αυστραλία έχει συμβουλεύσει ενάντια στις μη ουσιαστικές συγκεντρώσεις περισσότερων από 500 ατόμων από τη Δευτέρα, αλλά αυτό ισχύει ακόμη και για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ο Morrison την Κυριακή κάλεσε τους ανθρώπους να τηρούν «κοινωνική αποστασιοποίηση», όπως η διατήρηση ενός μέτρου (τρία πόδια) μεταξύ τους και να μην κάνουν χειραψίες, προκειμένου να μειωθούν οι μεταδόσεις.

Είπε ότι το ποσοστό της κοινοτικής μετάδοσης είχε αρχίσει να αυξάνεται και ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση θα συμβάλει στον περιορισμό της ζήτησης στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, πράγμα που θα σήμαινε καλύτερη μεταχείριση για τους ηλικιωμένους και τους απομακρυσμένους και ευάλωτους πληθυσμούς.

«Η επιβράδυνση της εξάπλωσης θα ελευθερώσει τα κρεβάτια», είπε. «Αυτό συμβαίνει όταν το κάνετε σωστά και έχουμε δει άλλες χώρες να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι». Η γειτονική Νέα Ζηλανδία δήλωσε το Σάββατο ότι θα απαιτήσει εισερχόμενους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της, να απομονωθούν για δύο εβδομάδες και ότι θα απαγορεύσουν κρουαζιερόπλοια.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη περιορίσει τη λειτουργία των σχολείων, αλλά νωρίτερα την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Greg Hunt δεν απέκλεισε ένα τέτοιο μέτρο τους επόμενους μήνες.

Η νέα φάση των περιορισμών έρχεται καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση ξεκινά μια διαφημιστική εκστρατεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων επικεντρωμένη στην καλή υγιεινή και τη δημιουργία μιας Μονάδας Επιχειρηματικής Διασύνδεσης Κοροναϊού για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων.

Πηγή: dailytimes.com.pk

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024