Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη στα νοσοκομεία όλης της χώρας προκειμένου να σώσουν τις ζωές όλων όσων έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, αλλά και για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Σε μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται η μεγάλη προσπάθεια που κάνουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην αλλαγή της βάρδιας και παρά την κούραση των νοσηλευτών και των γιατρών, οι ίδιοι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν τον ιό και κατ΄επέκταση να συμβάλουν στην μείωση της διασποράς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Ότι και αν συμβεί, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν όσοι πιστεύουν στον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, ποτέ μα ποτέ και για κανέναν λόγο, ακόμα και αν χρειαστεί να το υπερασπιστούν με τη ζωή τους, δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους.

Στους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και όλους τους Υγιεινομικούς που στέκονται αυτές τις δύσκολες μέρες όρθιοι στα Νοσοκομεία και τις πρωτοβαθμιες δομές υγείας από όλους εμάς στους Γιατρούς του Κόσμου την πιο ουσιαστική, ειλικρινή και βαθιά μας συμπαράσταση.
Και μιά βαθιά υπόκλιση…

Σημειώνεται πως η φωτογραφία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, ενώ ένα μήνυμα που κυκλοφορεί στο facebook καλεί στις 9:00 το βράδυ όλους τους χρήστες να βγουν στα μπαλκόνια τους προκειμένου να χειροκροτήσουν για το έργο που δίνουν καθημερινά οι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο