Τηλεοπτικά αθλητικών μεταδόσεων: Άνω του ενός δισ. ευρώ το κόστος του κοροναϊού
Η ιστοσελίδα Bloomberg αποκαλύπτει ότι οι σταθμοί που μεταδίδουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σχεδιάζουν τις νομικές κινήσεις τους για αποζημιώσεις.
Η διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην Ευρώπη δεν έχει συναντήσει την παραμικρή αντίρρηση, αφού όλοι συμφωνούν ότι η υγεία προέχει. Ο κοροναϊός αποτελεί μία σοβαρή και υπαρκτή απειλή και διαμορφώνει μία πραγματικότητα που δεν έχει προηγούμενο.
Από την άλλη, αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα του λογαριασμού σε όλα τα επίπεδα… Οι ομάδες και οι διοργανώσεις έχουν χορηγούς και τηλεοπτικούς πάροχους, που ήδη υφίστανται ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται σίγουρο ότι θα επιδιώξουν αποζημίωση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, αν τα πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία δεν συνεχιστούν, τότε οι σταθμοί που έχουν τα δικαιώματα αναμετάδοσης μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ένα ποσό που ακούγεται αστρονομικό, αλλά είναι καθ’ όλα ρεαλιστικό. Το κόστος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primera Division, της Premier League και της Serie A ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και γίνεται αντιληπτό το κόστος της επένδυσης.
«Είναι σαν ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Εάν ένας πάροχος κινήσει πρώτος τη νομική διαδικασία, οι υπόλοιποι ίσως θελήσουν να ακολουθήσουν» σχολίασε ο Σιμόν Τσάντγουϊκ στην ιστοσελίδα Bloomberg. Μάλιστα, το ρεπορτάζ του υποστηρίζει ότι κάποια δικηγορικά γραφεία «ξεσκονίζουν» τα συμβόλαια και προετοιμάζουν τις πρώτες αγωγές…
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο