Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euphoria: Πώς μοιάζει η εφηβεία το 2020;

Euphoria: Πώς μοιάζει η εφηβεία το 2020;

Μια σειρά για ενηλίκους αποτυπώνει όλη τη σκληρότητα και την αφέλεια της σύγχρονης εφηβείας

«Ο κόσμος καταρρέει κι εγώ ακόμα δεν τέλειωσα το Λύκειο». Αυτή η ατάκα της Rue, της κεντρικής ηρωίδας του Euphoria, θα μπορούσε να έχει βγει από το στόμα κάθε εφήβου της γενιάς Ζ. Με τα θέματά της να περιλαμβάνουν την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, την έφηβη κύηση, την ταυτότητα φύλου, τη σεξουαλική βία και τη συναίνεση, η σειρά αποτυπώνει κάθε πτυχή της εφηβείας σε έναν κόσμο που έχει γίνει πιο σκοτεινός από ποτέ – και δεν μας λυπάται καθόλου καθώς το κάνει.

Δυνατές ερμηνείες, ενδιαφέρον cast και ιστορίες που σφίγγουν το στομάχι, συνθέτουν μια σειρά που μιλά για εφήβους, όμως η απήχησή της σίγουρα δεν περιορίζεται σε αυτούς. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ένας από τους δηλωμένους fan της είναι και ο Leonardo DiCaprio. Αν θέλετε να δείτε πώς έγινε μία από τις αγαπημένες σειρές του Leo, τώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε το Euphoria όπου και όποτε θέλετε, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Μια διαφορετική σειρά για την εφηβεία

Η αλήθεια είναι ότι (τουλάχιστον εμείς) έχουμε δει δεκάδες σειρές για εφήβους. Κωμικές και δραματικές, σε σχολεία πλούσιων προαστίων και σε πιο ταπεινές γειτονιές. Όμως το Euphoria δεν μοιάζει με καμία τους.

Ερμηνείες που κόβουν την ανάσα

Όλοι οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν να αποτυπώσουν το ρόλο τους με μια αμεσότητα και ένα βάθος που ξαφνιάζει, αν λάβουμε υπόψη μας και την ηλικία τους. Η Zendaya, όμως, μας εντυπωσίασε πραγματικά. Μια ηθοποιός που μας συστήθηκε μέσα από μια παιδική σειρά, αναλαμβάνει τώρα τον πολυδιάστατο – και εξαιρετικά σκληρό – ρόλο της Rue, και  καταφέρνει να τον κάνει δικό της, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τεράστιες υποκριτικές δυνατότητες. Μέσα από το λόγο, αλλά κυρίως μέσα από τις εκφράσεις της, αποδίδει όχι μόνο το δράμα, αλλά και το χιούμορ και την αφέλεια της νεαρής ηρωίδας. Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε την ερμηνεία της όποια στιγμή θέλουμε, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

Το Euphoria γίνεται ακόμη πιο σκληρό αν σκεφτούμε ότι μεγάλο μέρος της κεντρικής ιστορίας του έχει αντληθεί από την προσωπική εμπειρία του σεναριογράφου Sam Levinson ο οποίος ήταν τοξικοεξαρτημένος μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, πέρασε την πλειοψηφία των εφηβικών του χρόνων σε νοσοκομεία και κέντρα απεξάρτησης, σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα πέθαινε από υπερβολική δόση. Το γεγονός ότι έχει περάσει και ο ίδιος τη φρίκη της εξάρτησης, του δίνει τη δυνατότητα να μιλήσει για αυτή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχουμε συνηθίσει: Οι ήρωές του έχουν βάθος, οι πράξεις τους αιτίες και οι ίδιοι συνείδηση των λαθών που τους οδήγησαν στο σημείο που βρίσκονται.

Η διαφορετικότητα όπως θα έπρεπε να είναι

Πολλές σειρές έχουν επιδιώξει να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα, όμως στο τέλος μας αφήνουν την αίσθηση ότι το κάνουν μόνο και μόνο για να «συλλέξουν πόντους» πολιτικής ορθότητας. Δεν ισχύει το ίδιο και για το Euphoria. Τα ομόφυλα ζευγάρια, τα τρανς άτομα, τα άτομα με σωματότυπους που δεν είναι κοινωνικά αποδεκτοί, δεν λειτουργούν διακοσμητικά. Οι ιστορίες τους λαμβάνουν κεντρικό ρόλο και παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ανυπομονούμε να τις ξαναπαρακολουθήσουμε.

Προσεγμένη στη λεπτομέρεια

Αν και τα θέματα που αγγίζει αρκούν για να μας κρατήσουν κολλημένους στην οθόνη μας, η σειρά δεν κάνει εκπτώσεις ούτε στην αισθητική της. Από το εκπληκτικό soundtrack (Billie Eilish, Beyonce και Lizzo είναι μόνο ελάχιστα παραδείγματα της εξαιρετικής μουσικής επένδυσης), μέχρι το styling, το μακιγιάζ και τη φωτογραφία, καμιά λεπτομέρεια δεν έχει αφεθεί στην τύχη της. Ίσως η πιο εντυπωσιακή να σχετίζεται με τους εκπληκτικούς φωτισμούς, που έχουν δημιουργήσει και μέρος του hype γύρω από τη σειρά, βάζοντάς μας απόλυτα στο κλίμα της κάθε σκηνής.

Όσο περιμένουν να ξεκινήσει επιτέλους και η δεύτερη σεζόν του Euphoria, μπορούν να κάνουν μια επανάληψη – ή να δούν για πρώτη φορά – την πρώτη, μέσα από το Vodafone TV. Και φυσικά να ανακαλύψουν ακόμα περισσότερα, αφού πλέον όλες οι διάσημες και νέες σειρές της HBO είναι αποκλειστικά στο Vodafone TV, «το ΣΠΙΤΙ της HBO», για να τις απολαύσουν όποια στιγμή θέλουν, όπου κι αν είναι!

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024