Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ
Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα
Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 35’
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 ml κρασί λευκό
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρι
1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο
1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
50 ml χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τα καλαμπόκια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (περίπου 30 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τη χτυπάμε σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Την περνάμε από σήτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
- Ελιά: Ξεκίνησε η καρπόβια γενιά του πυρηνοτρήτη
- Δυσοίωνη πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι – Αναμένεται να είναι από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών
- Πάνω από 90 επιχειρήσεις κατέβαλλαν το Δώρο Πάσχα μετά από προσφυγή εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας
- Γιατί η αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους ειδικά από το Όσλο πόνεσε περισσότερο το Ισραήλ
- Live streaming: Ολυμπιακός – Γ.Σ. Δράμας 1986
- 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ