Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα: Ενωτική προσέγγιση από την IP Hub

Πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα: Ενωτική προσέγγιση από την IP Hub

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις παρατηρούνται στο χώρο των δημιουργών αναφορικά με τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του χώρου του πνευματικού και συγγενικού δικαιώματος.

Μετά και την λήξη της εκκρεμότητας με την αδειοδότηση της ΕΔΕΜ, ο οργανισμός που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού ρεπερτορίου απεύθυνε πρόσκληση στην IP Hub, την νεοσύστατη εταιρεία του χώρου συμφερόντων Δημήτρη Μάρη, για συνάντηση εργασίας με στόχο την αναζήτηση πιθανού πεδίου συνεργασίας.

Στην απαντητική επιστολή της δια μέσου του εκπροσώπου της Κωνσταντίνου Νανόπουλου, η IP Hub επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι να δοθεί ένα τέλος στη διάσπαση της αγοράς των δικαιωμάτων προς όφελος των Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών προτείνοντας να διαμεσολαβήσει για να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΔΕΜ, Αυτοδιαχείρηση, GEA, IP Hub) ώστε να τεθούν οι βάσεις για την αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε πως ήρθε πλέον η ώρα για μια ενωτική προσέγγιση», τονίζει χαρακτηριστικά η επιστολή της IP Hub. “Έτσι, προτείνουμε να αναλάβουμε τη διαμεσολάβηση για την πρώτη συνάντηση του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων: την ΕΔΕΜ, που αδειοδοτούμενη πλέον ισχυροποιεί τη θέση της στην εκπροσώπηση του ελληνικού ρεπερτορίου, την Αυτοδιαχείριση, που συμπληρώνει με τμήμα του ελληνικού και το ξένο ρεπερτόριο, τη GΕΑ, που εκπροσωπεί το σύνολο των συγγενικών δικαιωμάτων και την IP Hub, που διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και τους πόρους για την αποτελεσματική ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Αυτή τη φορά, μακριά από παρελθούσες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες και χωρίς παρωπίδες καλούμε όλους σε μια ολοκληρωμένη λύση για την αποτελεσματική και ουσιαστική διασφάλιση του πνευματικού δικαιώματος προς όφελος των Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.»

Η επιστολή συγχαίρει την ΕΔΕΜ για την αδειοδότησή της «εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειές σας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ομαλοποίηση της αγοράς των πνευματικών του πνευματικού και συγγενικού δικαιώματος στη χώρα μας. Προτεραιότητα και θεμελιώδης στόχος του IP Hub είναι η ενοποίηση της μέχρι σήμερα διασπασμένης αγοράς, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλοποίηση του κλάδου, την άμεση και αποτελεσματική συλλογή των δικαιωμάτων και τη διαφάνεια στη διανομή. Είναι σαφές ότι αυτό που μας ενώνει είναι το αίσθημα συλλογικής ευθύνης γι’ αυτόν, το σημαντικό για τον πολιτισμό μας, κλάδο διασφαλίζοντας σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα του συνόλου των Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.»

Με το παζλ των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων να έχει πλέον διαμορφωθεί, μένει να δούμε εάν θα μπορέσουν τελικά να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν την πολυπόθητη λύση. Οι εξελίξεις συνεχίζονται.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024