Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Στους 631 οι νεκροί στην Ιταλία – 168 θανάτοι σε μια μέρα

Κοροναϊός: Στους 631 οι νεκροί στην Ιταλία – 168 θανάτοι σε μια μέρα

Όλο και αυξάνεται η λίστα των νεκρών στην Ιταλία εξαιτίας του κοροναϊού.

Ούτε η καραντίνα δεν μπορεί να σταματήσει την αύξηση των νεκρών στην Ιταλία, καθώς ακόμη 168 άτομα έχασαν την ζωή τους σε μία μέρα.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κοροναϊού στην Ιταλία αυξήθηκε σε 631 από 463, μια άνοδος 168 θανάτων μέσα σε μια μέρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 10.149 από 9.172.

«Κόκκινη ζώνη» όλη η Ιταλία

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται «εγώ μένω σπίτι»», πρόσθεσε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλικής Α’ Εθνικής.

Έτσι, μέχρι τις 3 Απριλίου, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Τι επιτρέπεται και τι όχι

Στις ιταλικές πόλεις, οι κάτοικοι προσπαθούν να καταλάβουν τι θα μπορούν, στο εξής, να κάνουν, χωρίς να παραβιάσουν τον νέο νόμο των μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη του τον κορωνοϊού.

Ασφαλώς, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, επιτρέπεται η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα, αλλά και τα αναγκαία προϊόντα για την καθαριότητα του σπιτιού.

Παράλληλα, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να πηγαίνει για τρέξιμο, αλλά χωρίς να έχει, κοντά του, άλλους φίλους που επιθυμούν να αθληθούν. Σε ότι αφορά, δε, τους ηλικιωμένους που χρειάζονται βοήθεια, συγγενείς και εθελοντές έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να προσφέρουν την πολύτιμη στήριξή τους.

Οι Ιταλοί συνεχίζουν να πηγαίνουν στους χώρους εργασίας τους, αλλά η κυβέρνηση ζητά, από όποιον μπορεί, να προτιμήσει την λεγόμενη «τήλε -εργασία», μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί να πάρει ταξί, λεωφορείο ή μετρό σε όλες τις ιταλικές πόλεις, χωρίς περιορισμούς ωραρίου.

Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια θα μένουν ανοικτά από τις 6 το πρωί, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Και αργότερα, όμως, επιτρέπεται η κατ΄οίκον παράδοση εδεσμάτων.

Τα σούπερ μάρκετ, επίσης, θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά όποιος θέλει θα μπορεί να ψωνίζει μέσω διαδικτύου, και να ζητά να του παραδίδονται, τα τρόφιμα, κατευθείαν στο σπίτι.

Ως γνωστόν, τέλος, τα ιταλικά σχολεία και τα πανεπιστήμια θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου. Επιτρέπεται, όμως, η παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως, με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως και η υποστήριξη πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών με τον ίδιο τρόπο.

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ

Εξαιτίας της καραντίνας, επιδρομή στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν χθες Δευτέρα το βράδυ οι Ιταλοί μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος.

Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024