Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν : Πίστεψαν ότι το οινόπνευμα θεραπεύει τον κοροναϊό και το ήπιαν - 44 νεκροί

Ιράν : Πίστεψαν ότι το οινόπνευμα θεραπεύει τον κοροναϊό και το ήπιαν – 44 νεκροί

Με επίσημο απολογισμό 291 νεκρών, το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι στο Ιράν πέθαναν από δηλητηρίαση αφού ήπιαν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά έπειτα από μια φήμη που διαδόθηκε, σύμφωνα με την οποία το οινόπνευμα βοηθά στη θεραπεία από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρακτορείο Irna.

Με επίσημο απολογισμό 291 νεκρών, το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Στο Ιράν, όπου απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τακτικά περιπτώσεις δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ.

Μετά τις φήμες για την ευεργετική επίδραση του οινοπνεύματος στην αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το Irna, στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, έχουν καταγραφεί οι περισσότερες δηλητηριάσεις, συνολικά 36. Ο αριθμός των θυμάτων της covid-19 στην ίδια επαρχία είναι 18, μετέδωσε το πρακτορείο.

Χθες το Irna, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, είχε αναφέρει ότι 218 άνθρωποι νοσηλεύονταν με συμπτώματα δηλητηρίασης στην Αχβάζ, πρωτεύουσα της Χουζεστάν.

Οι άνθρωποι αυτοί πίστεψαν «τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία (των ασθενειών) που συνδέονται με τον νέο κοροναϊό», είχε εξηγήσει ο αξιωματούχος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024