Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίρη Συνατσάκη: Το ηχηρό της μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας

Μαίρη Συνατσάκη: Το ηχηρό της μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε με το δικό της τρόπο η Μαίρη Συνατσάκη

Με ένα αποσπάσματα από το βιβλίο «We Should All Be Feminists»  της Chimamanda Ngozi Adichie, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Μαίρη Συνατσάκη.

Συγκεκριμένα  η Μαίρη Συνατσάκη  θέλοντας να τιμήσει την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει χωρίς ρούχα και έστειλε το δικό της  δυνατό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

«Επειδή νιώθω γυναίκα… 

«Αποφάσισα πια, να μην είμαι απολογητική για την θηλυκότητά μου.

Η κοινωνία μας, μαθαίνει από πολύ νωρίς στα κορίτσια την ντροπή. «Σταύρωσε τα πόδια σου.» «Κάλυψε το σώμα σου». Τα κάνουμε να αισθάνονται ενοχή μόνο και μόνο για το γεγονός πως γεννήθηκαν κορίτσια.

Κι έτσι τα κορίτσια μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν επιτρέπεται να μιλήσουν για τις επιθυμίες τους. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που σιωπούν. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν μπορούν να πουν ελεύθερα αυτό που θα σκεφτούν. Και μεγαλώνουν – κι αυτό είναι το χειρότερο – για να γίνουν γυναίκες με άπειρο ταλέντο στο να προσποιούνται.

Φεμινιστής για μένα είναι εκείνος ο άντρας ή η γυναίκα που λέει «Ναι, υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που φερόμαστε σε κάποιον με βάση το βιολογικό του φύλο και πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι μας. Άντρες και γυναίκες. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι!»  

Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση που έκανε η Μαίρη Συνατσάκη στο προφίλ της στο Instagram

View this post on Instagram

Επειδή νιώθω γυναίκα… • «Αποφάσισα πια, να μην είμαι απολογητική για την θηλυκότητά μου. Η κοινωνία μας, μαθαίνει απο πολύ νωρίς στα κορίτσια την ντροπή. «Σταύρωσε τα πόδια σου.» «Κάλυψε το σώμα σου». Τα κάνουμε να αισθάνονται ενοχή μόνο και μόνο για το γεγονός πως γεννήθηκαν κορίτσια. Κι έτσι τα κορίτσια μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν επιτρέπεται να μιλήσουν για τις επιθυμίες τους. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που σιωπούν. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν μπορούν να πουν ελεύθερα αυτό που θα σκεφτούν. Και μεγαλώνουν – κι αυτό είναι το χειρότερο – για να γίνουν γυναίκες με άπειρο ταλέντο στο να προσποιούνται. Φεμινιστής για μένα είναι εκείνος ο άντρας ή η γυναίκα που λέει «Ναι, υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που φερόμαστε σε κάποιον με βάση το βιολογικό του φύλο και πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι μας. Άντρες και γυναίκες. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι!» • αποσπάσματα από το βιβλίο “We Should All Be Feminists” της Chimamanda Ngozi Adichie. • [📸: @nikzik ]

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo) on

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024