Ημέρα της Γυναίκας : Μη ζείτε με τον φόβο
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το μήνυμα που πρέπει να φθάσει παντού είναι: «Μη ζείτε με το φόβο»
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το μήνυμα που πρέπει να φθάσει παντού είναι: «Μη ζείτε με το φόβο»
Στην Ουγγαρία σε μια ομάδα, που βοηθά κακοποιημένες γυναίκες, συμμετέχουν εθελοντικά και γυναίκες, που έχουν πέσει και οι ίδιες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ στο Μεξικό η κακοποίηση των γυναικών αυξήθηκε κατά 137% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Σίλβια Μορούζ, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, είναι ενεργό μέλος της ομάδας «Easy Riders» στην Ουγγαρία, που βοηθά γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.
Η ομάδα «Easy Riders» βοηθάει τις γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας να βρουν τρόπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους ή να κινηθούν νομικά εναντίον των συντρόφων τους. Οι γυναίκες μπορούν να προσεγγίσουν την ομάδα μέσω τηλεφώνου ή μέσω Facebook.
«Μη ζείτε με το φόβο». Αυτό το μήνυμα στέλνει η Μαρία Έλενα Ρίος από το Μεξικό, που έσπασε τη σιωπή της έξι μήνες μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε.
Η Μαρία Έλενα πιστεύει ότι ο πρώην σύντροφός της έβαλε δύο άντρες να της επιτεθούν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι μια από τις πολλές γυναίκες που υπέστησαν κακοποίηση από τους συντρόφους τους στο Μεξικό, όπου η κακοποίηση των γυναικών αυξήθηκε κατά 137% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το περιοδικό TIME κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και επιλέγει τις 100 γυναίκες που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία. Στη λίστα περιλαμβάνονται όλες οι σημαντικές γυναίκες του 21ου αιώνα. Ανάμεσά τους η Άγκελα Μέρκελ, η Μισέλ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και η Νάνσι Πελόζι.
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Τρομακτική έκρηξη στην Ινδία: Βυτιοφόρο προσέκρουσε σε διόδια – Πέντε νεκροί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/explosion-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442