Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα της Γυναίκας : Μη ζείτε με τον φόβο

Ημέρα της Γυναίκας : Μη ζείτε με τον φόβο

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το μήνυμα που πρέπει να φθάσει παντού είναι: «Μη ζείτε με το φόβο»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το μήνυμα που πρέπει να φθάσει παντού είναι: «Μη ζείτε με το φόβο»

Στην Ουγγαρία σε μια ομάδα, που βοηθά κακοποιημένες γυναίκες, συμμετέχουν εθελοντικά και γυναίκες, που έχουν πέσει και οι ίδιες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ στο Μεξικό η κακοποίηση των γυναικών αυξήθηκε κατά 137% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Σίλβια Μορούζ, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, είναι ενεργό μέλος της ομάδας «Easy Riders» στην Ουγγαρία, που βοηθά γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.

Η ομάδα «Easy Riders»  βοηθάει τις γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας να βρουν τρόπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους ή να κινηθούν νομικά εναντίον των συντρόφων τους. Οι γυναίκες μπορούν να προσεγγίσουν την ομάδα μέσω τηλεφώνου ή μέσω Facebook.

«Μη ζείτε με το φόβο». Αυτό το μήνυμα στέλνει η Μαρία Έλενα Ρίος από το Μεξικό, που έσπασε τη σιωπή της έξι μήνες μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε.

Η Μαρία Έλενα πιστεύει ότι ο πρώην σύντροφός της έβαλε δύο άντρες να της επιτεθούν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι μια από τις πολλές γυναίκες που υπέστησαν κακοποίηση από τους συντρόφους τους στο Μεξικό, όπου η κακοποίηση των γυναικών αυξήθηκε κατά 137% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το περιοδικό TIME κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και επιλέγει τις 100 γυναίκες που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία. Στη λίστα περιλαμβάνονται όλες οι σημαντικές γυναίκες του 21ου αιώνα. Ανάμεσά τους η Άγκελα Μέρκελ, η Μισέλ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και η Νάνσι Πελόζι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024