Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο - ντοκουμέντα από τον Έβρο: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη

Βίντεο – ντοκουμέντα από τον Έβρο: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη

Νέα βίντεο - ντοκουμέντα που αναδεικνύουν την προκλητική τακτική που ακολουθεί η Τουρκία στα σύνορα στον Έβρο

Νέα βίντεο – ντοκουμέντα από τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο και την προκλητική τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Στα βίντεο διακρίνεται τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Στην συνέχεια, βλέπουμε τους άνδρες του Ελληνικού Στρατού να έχουν μεταβεί στο σημείο και να ενισχύουν τον φράχτη.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Το θωρακισμένο όχημα διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Δείτε τα βίντεο

Τεταμένο το κλίμα από το πρωί του Σαββάτου

Τα παραπάνω βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ αυξημένη ήταν η ένταση για ακόμη μια μέρα στην ουδέτερη ζώνη, στις Καστανιές του Έβρου, όπου εδώ και μια εβδομάδα τα επεισόδια κατά μήκος του φράκτη συνεχίζονται, τη στιγμή που πλήθος προσφύγων και μεταναστών παραμένουν πίσω από τα συρματοπλέγματα με την ελπίδα να περάσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ερρίφθησαν χημικά από την τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής προς τις δυνάμεις της ελληνικής πλευράς, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις νερού και δακρυγόνων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από τούρκους αστυνομικούς με απροκάλυπτες κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης.

Νωρίτερα, μεγάλο όγκο δακρυγόνων και καπνογόνων εκτόξευσαν άνδρες του τουρκικού στρατού προς τους έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε εκδηλώθηκαν και μικρές εστίες φωτιές τις οποίες κατέσβεσε η Πυροσβεστική.

Θωρακισμένα τα σύνορα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη προσπαθώντας να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν θωρακίσει σπιθαμή προς σπιθαμή τη συνοριογραμμή του Έβρου, εξακολουθούν να αποτρέπουν τις όποιες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποτελεσματικότητα φύλαξης της μεθοριογραμμής αποτυπώνεται και στην ομαλότητα με την οποία κυλά η ζωή στον ακριτικό νομό, καθώς η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση και η διαχείριση, από την προηγούμενη εβδομάδα, της οργανωμένης και μαζικής προσπάθειας παραβίασης των συνόρων, ενίσχυσε το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Για την αποτίμηση της κατάστασης στον Έβρο και στα νησιά μάλιστα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η επιτυχής αποτρεπτική δράση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού και του Λιμενικού, απέναντι στις προσπάθειες της οργανωμένης παράνομης εισόδου στη χώρα.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός της φύλαξης των συνόρων.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024