Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εβρος: Εκρηκτική η κατάσταση, η Τουρκία στήνει καταυλισμό

Εβρος: Εκρηκτική η κατάσταση, η Τουρκία στήνει καταυλισμό

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες να προσπαθούν να κρατήσουν εκτός των ελληνικών εδαφών τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες να προσπαθούν να κρατήσουν εκτός των ελληνικών εδαφών τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά.

Ένα τέτοιο σκηνικό ένταση και επεισοδίων δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης, όπου οξύνθηκαν τα πνεύματα για ακόμη μία φορά στις Καστανιές του Έβρου με ρίψεις χημικών και δακρυγόνων και από τις δύο πλευρές του φράχτη.

Την ίδια στιγμή ένας άτυπος καταυλισμός έχει στηθεί στην περιοχή του Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων και μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, πίσω από την Αδριανούπολη στήνεται καταυλισμός για πρόσφυγες και μετανάστες. «Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί απλώς είναι ότι στήνεται ένας καταυλισμός που θα μπορεί να υποστηρίξει περίπου 10.000 άτομα πίσω ακριβώς από την Αδριανούπολη», δήλωσε μιλώντας στον Θέμα 104,6 o αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Προφανώς θέλουν να χρησιμοποιούν αυτούς του ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μοχλό διαρκούς πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς επίσης τόνισε ότι αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι αν η Τουρκία θα στήσει μόνο αυτό τον καταυλισμό ή αν σχεδιάζει να στήσει κι άλλους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με την στάθμη των νερών στον Έβρο, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι «το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσβάσιμος». Εξήγησε, τέλος, ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.

Καταγγελία : Υπό απειλή όπλου πρόσφυγες εξωθούνται προς τα ελληνικά σύνορα

Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και του οποίου η γνησιότητα ελέγχεται, δείχνει όπως υποστηρίζει ο κάτοχός του, Τούρκους αστυνομικούς να εξωθούν πρόσφυγες προς τα ελληνικά σύνορα, με την απειλή όπλου.

Αν το βίντεο είναι αληθινό, θα αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων για την εργαλειοποίηση των προσφύγων από τις τουρκικές αρχές προκειμένου να εκβιάσουν την ΕΕ.

Το βίντεο ανάρτησε στο Twitter, o Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας – σύμφωνα με το προφίλ του.

Τουρκική διμοιρία βάλλει κατά των Ελλήνων

Την Τετάρτη, είδε το «φως» της δημοσιότητας βίντεο – ντοκουμέντο από επεισόδια που σημειώθηκαν στις Καστανιές και αποτυπώνουν την ενεργή συμμετοχή των Τούρκων αστυνομικών.

Στα πλάνα διακρίνεται καθαρά τουρκική διμοιρία να βάλλει κατά της ελληνικής πλευράς.

Ειδικότερα, διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας φαίνεται να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σύνορα.

Αποδεικνύεται, δηλαδή, με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι οι Τούρκοι συμμετέχουν ενεργά στα επεισόδια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Μπλόκο» στην είσοδο προσφύγων

Οι Ελληνικές αρχές μέχρι χθες είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 34 συλλήψεις ατόμων που προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν μάλιστα δικογραφίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο χρονικό διάστημα εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Συνολικά, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το απόγευμα της Τετάρτης η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις.

– Έχουν συλληφθεί 231 άτομα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024