Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος : Απετράπη η είσοδος 5.138 προσφύγων σε ένα 24ωρο - 45 συλλήψεις

Έβρος : Απετράπη η είσοδος 5.138 προσφύγων σε ένα 24ωρο – 45 συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου

Σε επιφυλακή βρίσκονται στον Έβρο οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις για να  κρατήσουν εκτός ελληνικών εδαφών τις χιλιάδες προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα των Καστανέων.

Έτσι, από τις 06.00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 5.183 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου.

Η μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό έδαφος αποτράπηκε από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, τα άτομα υποχώρησαν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία συνεχίζουν να επιτηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα σημεία κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και του Έβρου ποταμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα που δέχεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πίεση.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Κοινοτάρχης Φερών Έβρου: «Είμαστε μια μεγάλη γροθιά»

Ο Κοινοτάρχης Φερών Έβρου, Σάκης Πεμούσης, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Mag» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τόσο από την ελληνική όσο και στην τουρκική πλευρά.

Εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί, για τις προσπάθειες που γίνονται στον Έβρο προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα.

«Να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας γιατί αυτή τη στιγμή δεχόμαστε πιέσεις από παντού», δήλωσε ο κ. Πεμούσης.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Κοινοτάρχης υποστήριξε πως τα πράγματα είναι ήρεμα και δεν υπάρχει πολύς κόσμος στην απέναντι πλευρά. Ωστόσο, η χθεσινή νύχτα ήταν δύσκολη, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους.

«Είμαστε μια γροθιά όλοι μας», τόνισε ο κ. Πεμούσης, «πολύ καλά συντονισμένοι και οργανωμένοι», συμπλήρωσε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024